Reisebrev fra vandringen fra Le Puy

Reisebrev fra vandringen fra Le Puy

Vandregruppa som er på tur med Pilegrimsfellesskapet St. Jakob fra Le Puy til Conques har nå vært ute på landeveien en stund. Her kommer en reisehilsen fra en av pilegrimene på tur.

Startet på pilegrimsvandring fra Le Puy en Velay ( vest for Lyon), denne gang er jeg luksuspilegrim i nesten to uker. Bagasjen blir kjørt, overnatting med frokost og middag er bestilt. Spennende steinhus er det mange av underveis, samt gamle broer. Strålende lettskyet gåvær, men litt vind. På Caminoen går det også en ung familie med en 2-åring (sitter ofte i bæremeis) og en 4 åring som er full av energi. Det fryder meg.

Langs Caminoen finner man fine treskulpturer av trestammer og små idylliske landsbyer. Etter 3. vandredag kjentes det litt i kroppen, de siste kilometrene på siste dags vandring føltes lange, men etter noen timers søvn og et par kopper kaffe til frokost er man ‘fit for fight’ igjen. Jeg har passert et gammelt pilegrimshospital eller tempelridderborg, som nå brukes som herberge for pilegrimer.

Jeg går og går, har de siste dagene beveget meg inn på det franske sentralmassivet. Her er det frodig og grønt og store områder med påskeliljer og andre blomster. Det er steingjerder så langt øyet kan se, og det er langt mellom bebodde hus. 

Caminoen eller Via Podiensis som den heter på fransk har disse første dagene hatt stor variasjon på høyde og nedstigning. Bratt steinete nedstigning til lavlandet idag, det samme i morgen, glad jeg har staver.

Flott vandring idag, har de siste par dagene forflyttet oss ca. 1000 høydemeter nedover. Har vandret i tunneler med løvskog, samt vakre blomster.

I Saint-Come-D’Olt, som skal være en av de vakreste landsbyene i Frankrike, har vi overnattet i Convent de Malet, et kloster hvor 15 nonner fra Ursulla ordenen har sine gjøremål. Kl. 19.00 ringte matklokken, og vi stilte oss i kø for å få matbrett med suppe, pølsemiddag og vannbakkels til dessert.

Går igjennom den ene etter den andre vakre middelalderlandsby. Sist natt overnattet i Estaing, hvor slottsherren ble sendt til giljotinen under revolusjonen. Han forsvarte Marie Antoinette under hennes rettsak.

Også i de siste dagene har vi gått og klatret gjennom et frodig og grønt landskap, overnattet i Golinhac, og til slutt går vi inn til Conques. Deretter vandrer jeg alene.

Bilder og tekst brukt med tillatelse fra Laila Aarvik.