Reisehilsen fra Camino del Norte

Reisehilsen fra Camino del Norte

Da høydekurvene mellom Irun og San Sebastian var ganske store, valgte vi å starte i San Sebastian. Vi har ikke bestilt overnatting på forhånd, og det har ikke vært problem å få plass på albergue de pelegrinos. Noen er imidlertid stengt, så det er greit å undersøke på gronze.com. Caminoapp.com har også oversikt. Buencamino er en app som er grei å bruke. Her er det kart du kan gå etter.

Terrenget er krevende med mange strekk med steinete opp- og nedstigninger. Ved regnvær blir det glatt. Staver og godt fottøy anbefales.

Vi har nå kommet til Laredo, og det er få pilegrimer på leden. Ut fra Bilbao er det flere rutevalg. Der ble vi anbefalt den offisielle varianten, men den er lang, har store høydeforskjeller og en del asfalt.

Kystruta fra Pobena  til Castro- Urdiales deler seg ved Onton. Det anbefales å ta den lengste ruta, da den korte og raskeste etappen går på mye asfaltveier med stor trafikk.

Leden er variert- frodig og mange steder et det utsikt til flotte strender. Hittil har vi bare hatt en dag med regn.

Hilsen fra Laila og Jorun.