Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. juni 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Sommerinfo:

Lang sommerferie for nettsiden

Pilegrimskontoret er stengt i juliFelles vandring i Portugal uke 41Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Nytt år med ny nettside?
Sist oppdatert 15.01.2019 11:01
 

Ingen av oss vet hva det nye året vil bringe, og det gjelder selvsagt også meg. Jeg tenker spesielt på nettsiden vår, den du nå er inne på, og hvor du har funnet frem til akkurat min lille refleksjon. 

«Jobben» som nettredaktør er et spørsmål om å være påkoplet nesten hele tiden. Det skjer mye som skal dekkes, først og fremst i vår egen forening, men også i pilegrimsverdenen for øvrig. Det er umulig å dekke alt - ja, det blir knapt en liten del av det hele. Omfanget av informasjon og tips om ting som skjer er alltid større enn kapasiteten til å følge opp. Det må hele tiden gjøres valg og prioriteringer i forhold til relevans og ressurser.

Men antall besøk på nettsiden har økt merkbart, og har aldri vært så høyt som vi har sett i høst. I oktober og november hadde vi i gjennomsnitt mer enn 1000 besøk hver dag. 

http://www.pilegrim.no/site/upimages/2008/Tormod_pilegrim.jpg

Jeg velger å tolke disse høye tallene som at nettsiden brukes og er relevant for mange, men funderer samtidig på om nettsiden gir pilegrimene det de virkelig ønsker og trenger. Kanskje tiden er moden for en endring i form og innhold av nettsiden vår? Styret har begynt å tenke tanken, og jeg selv har tenkt den lenge. Ikke fordi nettsiden nødvendigvis bør være så «fancy», jeg betakker meg for mye av det jeg ser av andre nettsider. Men likevel er det viktig å stoppe opp og foreta en vurdering. Og når det nå er interesse fra flere til å delta i en endringsprosess så er jeg glad for det.   

Nettsiden vår ble fornyet i 2004, og har hatt samme grunnstruktur siden den gang. Layout-en på forsiden er endret flere ganger, men selve grunnoppsettet er likevel som det var den gang. Det har iblant kommet forslag om å få en mer oppdatert nettside, og det er flere funksjoner som ennå ikke er tilgjengelig hos oss. Det ene gjelder responsiv design, dvs at tekst og bilde tilpasser seg den skjermen hvor den vises, f eks på en mobiltelefon eller nettbrett. Det andre ønske er interaktivitet, altså mulighet for respons, og et tredje ønske fra mange er søkbarhet, eventuelt med søkeord som knyttes til de enkelte artiklene. 

http://www.pilegrim.no/site/upimages/2010/2011_-_Pilegrimsnett.jpg

Men det viktigste spørsmålet er: Hvordan skal nettsiden være utformet, og hva skal den inneholde for å tjene pilegrimene på beste måte?

Som nettredaktør har jeg selvsagt tenkt mye på dette, og har sett på mange andre nettsider for pilegrimer. Men her er det selvfølgelig en fare for at mange års jobbing i ensomhet med vår nettside ikke bare har gitt meg kompetanse på området, men også noen skylapper. 

Nå er altså spørsmålet om en fornyelse av nettsiden igjen kommet opp, og denne gang er det håp om at flere ønsker å stille opp og gjøre en konkret jobb. Utfordringen er naturligvis å bygge opp en ny nettside samtidig som driften av denne gamle fortsetter.

Dette er imidlertid så ressurskrevende at hele saken må vurderes nøye. Ikke minst vil en overføring til en ny nettside av hele historikken vår på nettsiden fra 2004 kreve stor innsats.

Jeg har sittet som redaktør for nettsiden i 12 år, og har hele tiden savnet et lite team av medarbeidere som kan ta del i de konkrete oppgavene. Jeg ønsker folk som vil ta oppgaver, noen som kan skrive, foreta intervjuer osv, men det kan også være å samle informasjon om pilegrimsaktiviteter i Norge og andre land, saumfare nettsider for å oppdatere oversikten vår over lenker, finne gode pilegrimsvideoer som kan formidles videre osv. 

Du tenker kanskje at du ikke har tekniske kunnskaper nok til å være med i et slikt arbeid. Det er selvfølgelig veldig bra om noen med konkrete kunnskaper om redigering av nettsider vil bidra, men det er også behov for annen hjelp. Medarbeidere i nettredaksjonen skal ikke nødvendigvis behøve å legge ut sakene på nettsiden selv, bare komme med innspill, tekstforslag, bilder osv, slik jeg har beskrevet over. Det er mye nok arbeid for flere! 

Og hvis du kanskje ikke orker å delta aktivt i dette, men har generelle synspunkter på hvordan nettsiden fungerer eller ikke fungerer, så vil jeg gjerne høre fra deg. Nettsiden skal gi pilegrimene relevant informasjon og nyheter på en enkel og lettfattelig måte, og det er viktig å få tilbakemeldinger. 

Jeg tror at vi går inn i et spennende og utfordrende år! 


Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.