Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. juni 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Sommerinfo:

Lang sommerferie for nettsiden

Pilegrimskontoret er stengt i juliFelles vandring i Portugal uke 41Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Pilegrimsfellesskap
Sist oppdatert 23.01.2018 16:53
 
Vi kaller oss nettopp det: «pilegrimsfellesskap», og kanskje tenker vi ikke alltid så nøye på det ordet vi bruker. Er det ikke en forening, på lik linje med alle andre foreninger? 

Nei! Jeg opplever absolutt at det er noe mer. Slik jeg ser det består et fellesskap av folk som er opptatt av hverandre, de bryr seg og støtter hverandre. Og jeg snakker ikke bare om det nære og spesielle fellesskapet som mange opplever under en vandring, jeg tenker også på hverdagens pilegrimsliv, her og nå.
 
I et godt fellesskap er det viktig at de som engasjerer seg, tar oppgaver og bruker tid og krefter til frivillig arbeid, blir sett og anerkjent. At vi støtter hverandre, er tolerante, og er rause med tabbekvoter for dem som vil prøve noe nytt. En ting som har slått meg i møte med pilegrimer er at ingen, ikke en eneste en, følger en A4-norm. På samme vis som vi alle har vår egen og personlige grunn for å vandre på pilegrimsveien så har vi våre helt egne og sære måter å være på i relasjon til andre, også til fellesskapet vi er en del av. Et fellesskap som fungerer godt for alle må ivareta dette. 

Etter min mening har vi klart dette bra i vårt fellesskap, det vi har etablert i navnet til pilegrimshelgenen Jakob. Kanskje det har endret seg og utviklet seg i positiv retning? Ja, jeg tror nok det. Flere kreative og ressurssterke medarbeidere har meldt seg på banen de siste årene og jeg tror at alle gjør en innsats for fellesskapet vårt med glede. 

Vi har etter hvert fått flere arbeidslag i foreningen, formelle og uformelle: Styret, reiseklubben, de frivillige kontormedarbeiderne, redaksjonen av Pilegrimen, støttespillerne til Åpent hus-kveldene. Nå starter vi også opp en strategi-gruppe som skal diskutere foreningens fremtid. Mye av dette arbeidet er krevende og intenst, vi jobber med dette fordi vi mener at det betyr noe for andre, for pilegrimene, og kanskje litt også for oss selv. 

Ingen tjener noe på en slik innsats, det er mest utgifter, og iblant både stress og mas. Ikke minst derfor prøver vi å legge inn litt fest og glede i arbeidet. Vi skal ha rom for å senke skuldrene, fortelle noen gode historier, spise et godt måltid sammen. For eksempel har vårt styre noen gode tradisjoner med kombinasjon av styremøte og lammestek med tilbehør på høsten, og kombinert med lutefisk før jul. Slike kombinasjoner av det hyggelige og det behagelige går helt utmerket! Om noen dager reiser vi til Budapest og holder styremøte med middag på en av Europas fineste restauranter, Kafé New York. Dette er ikke en årlig tradisjon, men det er heller ikke første gang vi har hatt styremøte der. (Og til dere som skulle fristes til å tenke i den retningen: Dette er en tur som vi betaler selv!) 

Et godt fellesskap mellom forskjellige mennesker med ulike behov og interesser er selvsagt en stor utfordring. Mange opplever dette, eller en flik av det. Kanskje på Åpent hus, på de mange reisene våre, eller i gode møter på Pilegrimskontoret. Andre føler nok at de står utenfor dette fellesskapet, selv om de ønsker å være med. Da skal dere i alle fall vite at vi som allerede er engasjert i vår forening har et sterkt ønske om at flest mulig skal oppleve at det er godt å være med i vårt pilegrimsfellesskap.
 
Tormod BergerPilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.