Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
24. april 2017


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Overnattingsguider
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
Anbefalt litteraturWeb-kamera
Santiago de Compostela:
Web-kamera på Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela. 
Klikk for større bilde og valg av andre pilegrimsmotiv Spania-magasinet


ANNONSER
Aktiv ferie, på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Harald Olsen:
Havets pilegrimer

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring


Velkommen til
Hovedøya
søndag 7 mai
Tilbake til nyhetsoversikten
_______________________________________________________________________


Jakobs reiser
Sist oppdatert 24.02.2017 11:51
 
Styret i Jakobs reiser har nå konkretisert noen av reiseplanene, og nye ideer strømmer stadig på. Her er et tilbud for ulike ønsker og muligheter, sjekk om noe passer for deg!

Luther i november/desember
Det store tilbudet i år er vår Luther-tur over fire dager fra 30 november til 3 desember. Det er mange som skal til Luther-byene Wittenberg, Eisenach og Erfurt i jubileumsåret, og også vi ønsker å markere Luthers store betydning på mange områder. Det er laget et opplegg som er skreddersydd for oss. Noen av oss har allerede vært der og vurdert steder og program sammen med bl a representanten for reisebyrået Unitas som vi har som operatør for reisen. Foreløpig er ikke alle detaljer klare, men vi snakker om en pris på ca 6000 kr med utgangspunkt i Gardermoen.      

Du kan hente frem foreløpig program her.Romania i mai

Turen til Maramureş og Bucovina i Transylvania finner sted 12-19 mai.
Maramureş er omkranset av fjell på alle kanter. Disse fjellene har fungert som en grense mot omverdenen. Her har man fra tidenes morgen lært seg å klare seg selv. Menneskene her er sterke og selvstendige. I Bucovina besøker vi de vakre malte klostrene, og det skjer på selveste 17 mai. Turen omfatter også tur med skikkelig damptog og en reise gjennom de vakre Karpatene. Og mye merVadstena i august

Turen til Vadstena er planlagt til helgen 18-20 august. Vi flyr med veteranfly, en Dakota fra 1943 fra Torp flyplass til Linköping. Flyet er nå fylt opp, men det er muligheter for deltakelse i programmet på Vadstena hvis man sørger for egen transport.
Last ned programmet for turen


Hovedøya 7 mai

Reiseklubben ønsker også å arrangere enklere og billigere turer, og det har lenge vært et ønske om en tur til Hovedøya i Oslo. Klosteret der har en spennende historie, og øya har dessuten en helt spesiell flora. Flere detaljer kommer her på nettsiden etter hvert.Vandring langs Vestfoldveien

16-17 september planlegger vi en oppstart fra Oslo på en vandring som etter hvert skal ende i Larvik. Og derfra kan man jo ta sjøveien til Danmark og fortsette på Hærvejen, om man ønsker det.  Vi kommer tilbake med mer detaljer!Planer for 2018

Foreløpig er ikke noe fastsatt, men lederne i Jakobs reiser har noen gode ideer:
Malta – med opplevelse av den fantastiske påskefeiringen
Lindisfarne i Englands nordøstre hjørne i juni. 
 
Hva er Jakobs reiser?

I mange år har vi i Pilegrimsfellesskapet arrangert spennende og unike turer. Alle turene har hatt et klart pilegrimsfokus, med ett eller flere historiske pilegrimsmål på programmet.

Turene har ikke vært lagt opp som vandringer, selv om vi også har fått prøvd oss på det. Og vi har stort sett reist komfortabelt med god mat og gode senger.

Nesten alle turene er sprunget ut av Eivind Luthens ønsker og ideer, og ikke minst hans faglige kunnskaper relatert til pilegrimssteder og interessant historie. Man han har i mange år stått alene om de administrative oppgavene.

Styret i Pilegrimsfellesskapet St Jakob ønsket derfor å få etablert en egen reiseklubb for å spre oppgaver og for å trekke andre inn i beslutningen om valg av reisemål og opplegg.Og slik er det blitt. 

Styret i reiseklubben ble utnevnt på en meget udemokratisk og uformell måte, og hele reiseklubben fikk navnet Jakobs reiser.

Eivind Luthen ble raskt valgt til leder av styret som ellers består av tre damer: Gry Folge, Ingrid Marie Liodden og Jorun Strøm.


Jakobs reiser arrangerer altså egne turer, men det er fortsatt meningen å benytte reisebyråer til å administrere reisene på en betryggende måte. Det er ikke noe eget medlemskap, alle medlemmer i vår forening er automatisk medlem i reiseklubben.
Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Guidebøkene fra Verbum


Santiagobøker


Guidebøker for spanske vandringsveier

Ny norsk guidebok Oslo-Nidaros


Ny engelsk guidebok Oslo-Nidaros


Første norske bok om Via Francigena


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Viktig merknad:

Denne nettsiden administreres på frivillig basis uten noen offentlig støtte. Siden inneholder mange lenker til andre nettsider, og har mye informasjon om vandringer, arrangementer, pilegrimsveier, avstander, herberger med priser og åpningstider osv. Vi tar ikke ansvar for korrekt eller oppdatert informasjon, og tar gjerne imot beskjed hvis noe er feil.Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.