Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
19. desember 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

Pilegrimskontorets åpningstider i juletiden

En hommage
til
Pilegrimskontoret

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Jakobs reiser
Sist oppdatert 10.05.2017 00:24
 
Styret i Jakobs reiser har nå konkretisert noen av reiseplanene, og nye ideer strømmer stadig på. Her er et tilbud for ulike ønsker og muligheter, sjekk om noe passer for deg!

Luther i november/desember
Det store tilbudet i år er vår Luther-tur over fire dager fra 30 november til 3 desember. Det er mange som skal til Luther-byene Wittenberg, Eisenach og Erfurt i jubileumsåret, og også vi ønsker å markere Luthers store betydning på mange områder. Det er laget et opplegg som er skreddersydd for oss. Noen av oss har allerede vært der og vurdert steder og program sammen med bl a representanten for reisebyrået Unitas som vi har som operatør for reisen.

Du kan hente frem mer informasjon og program for turen her.Romania i mai

Turen til Maramureş og Bucovina i Transylvania finner sted 12-19 mai.
Maramureş er omkranset av fjell på alle kanter. Disse fjellene har fungert som en grense mot omverdenen. Her har man fra tidenes morgen lært seg å klare seg selv. Menneskene her er sterke og selvstendige. I Bucovina besøker vi de vakre malte klostrene, og det skjer på selveste 17 mai. Turen omfatter også tur med skikkelig damptog og en reise gjennom de vakre Karpatene. Og mye merVadstena i august

Turen til Vadstena er planlagt til helgen 18-20 august. Vi flyr med veteranfly, en Dakota fra 1943 fra Torp flyplass til Linköping. Flyet er nå fylt opp, men det er muligheter for deltakelse i programmet på Vadstena hvis man sørger for egen transport.
Last ned programmet for turen


Hovedøya 7 mai

Reiseklubben ønsker også å arrangere enklere og billigere turer, og det har lenge vært et ønske om en tur til Hovedøya i Oslo. Klosteret der har en spennende historie, og øya har dessuten en helt spesiell flora. Flere detaljer kommer her på nettsiden etter hvert.Vandring langs Vestfoldveien

2-3 september planlegger vi en vandring langs den nye traseen fra Tønsberg til Larvik. Og derfra kan man jo ta sjøveien til Danmark og fortsette på Hærvejen, om man ønsker det.  Vi kommer tilbake med mer detaljer!Planer for 2018

Foreløpig er ikke noe endelig fastsatt, men lederne i Jakobs reiser har noen gode ideer:
Malta – med opplevelse av den fantastiske påskefeiringen
Lindisfarne i Englands nordøstre hjørne i juni. 
 
Hva er Jakobs reiser?

I mange år har vi i Pilegrimsfellesskapet arrangert spennende og unike turer. Alle turene har hatt et klart pilegrimsfokus, med ett eller flere historiske pilegrimsmål på programmet.

Turene har ikke vært lagt opp som vandringer, selv om vi også har fått prøvd oss på det. Og vi har stort sett reist komfortabelt med god mat og gode senger.

Nesten alle turene er sprunget ut av Eivind Luthens ønsker og ideer, og ikke minst hans faglige kunnskaper relatert til pilegrimssteder og interessant historie. Man han har i mange år stått alene om de administrative oppgavene.

Styret i Pilegrimsfellesskapet St Jakob ønsket derfor å få etablert en egen reiseklubb for å spre oppgaver og for å trekke andre inn i beslutningen om valg av reisemål og opplegg.Og slik er det blitt. 

Styret i reiseklubben ble utnevnt på en meget udemokratisk og uformell måte, og hele reiseklubben fikk navnet Jakobs reiser.

Eivind Luthen ble raskt valgt til leder av styret som ellers består av tre damer: Gry Folge, Ingrid Marie Liodden og Jorun Strøm.


Jakobs reiser arrangerer altså egne turer, men det er fortsatt meningen å benytte reisebyråer til å administrere reisene på en betryggende måte. Det er ikke noe eget medlemskap, alle medlemmer i vår forening er automatisk medlem i reiseklubben.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.