Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
18. februar 2020


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Ny guidebok på engelsk
Sist oppdatert 26.09.2015 23:23
 


Alison Raju har skrevet guidebøker som dekker mange områder, I 2001 utga hun den første guideboken for vandring fra Oslo til Trondheim. Nå foreligger en ny guidebok på engelsk for denne ruten.

De første årene forelå det bare en guidebok for pilegrimsvandring i Norge. Den dekket begge rutene fra Oslo til Nidaros, og den var på engelsk. Jeg hadde selv gleden av å bruke den på min første vandring i 2003, og jeg kunne snart fastslå at den var meget god! Akkurat passende detaljert og informativ, inneholdende akkurat det vi trengte for å komme oss fra Oslo til Nidaros.  

Pilegrimsveien har endret seg en god del siden den første boken ble utgitt på engelsk.

Alison Raju er en dreven guidebokforfatter. Hun har gitt ut bøker som dekker Via Francigena, Via de la Plata, Camino Frances og en rekke andre pilegrimveier, og er å regne som en mester i sitt fag.

Når hun nå har gitt ut en oppdatert bok om vår norske hovedvei bør vi føle oss beæret. Hun har brukt mye tid her i landet, og har arbeidet meget nøyaktig ute i felten. Og det synes på resultatet!


Den nye boken er minst like grundig og detaljert som den første. Den beskriver pilegrimsveien uavhengig av om merkene er på plass eller ikke, og den har med nøyaktige avstandsangivelser, både de store linjene, avstanden til Oslo og Trondheim, og internt innen de enkelte avsnittene. Nytt med denne utgaven er en angivelse av høydekurve for hver etappe, og kartene er nå i farver. De er tydelige og enkle, og har tatt med tilgrensede kjøreveier osv.

Alle navn er selvsagt korrekt gjengitt på norsk. I blant er det tilføyd en engelsk oversettelse av norske navn og uttrykk. Det er også tatt med en norsk/engelsk ordliste som sikkert er nyttig for engelsktalende. Denne kunne kanskje vært sjekket nøyere av forlaget, f eks oversettes fortsatt ”bygdevei” med ”built road”.   

Boken har mange tillegg som sikkert er nyttige for utenlandske pilegrimer. Her er det informasjon om spesielle forhold knyttet til pilegrimsvandring og pilegrimsveier i Norge, informasjon om St Olav, norsk kirkehistorie og norske forhold som er nyttig for utlendinger. Vi finner også en oversikt over andre norske pilegrimsveier og nyttig norsk pilegrimslitteratur.

De andre norske pilegrimsveiene som er nevnt i boken er alle knyttet til Nidaros, direkte eller indirekte. Dette er kanskje et naturlig valg, siden boken omhandler vandring til nettopp Nidaros, men denne begrensningen burde vært nevnt. Når det gjelder Østfoldleden så sier boken at den ennå ikke er ferdig til svenskegrensen. Dette stemmer aldeles ikke, Østfoldleden har vært ferdig i ti år.

Sett fra vår forening, Pilegrimsfellesskapet St Jakobs side er det trist at all informasjon og hjelp knyttet til pilegrimsvandring fra Oslo tilsynelatende kun fås fra Pilegrimssenteret. Vi vet at dette overhodet ikke stemmer, et stort antall pilegrimer får god hjelp og støtte på veien nordover fra Pilegrimskontoret som vi driver, og vi holder dessuten åpent hele året. Og selv om vi ikke er funnet verdig til å bli nevnt, selger vi faktisk denne boken fra Pilegrimskontoret. Nå er vi riktignok nevnt i oversikten over Useful Addresses and Websites, og det er i alle fall positivt.

Til tross for enkelte ting som jeg her har nevnt vil vi anbefale boken. Alison Raju har igjen prestert et solid håndverk. Boken koster 290 kr.

ToBe

Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.