Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Hilsener 22 juni
Sist oppdatert 23.06.2010 11:46
 

Hei alle sammen
 
Det er med klump i halsen jeg leser rapportene fra dere.  Dere har jammen opplevd barske forhold i fjellet. Men husk det gamle pilegrimuttrykket :  "No pain, no glory." Jeg skulle så gjerne vært med, men jeg er med dere hver dag i tankene.

Veien dere har gått hittil, er noe av det vakreste en kan oppleve. Og gled dere til Kongsvoll. Der er det herskapelig. Den fine botaniske hagen med samling av fjellplanter, er verdt et studium. Der finner dere navn på blomster dere kanskje har foppdaget  på veien og lurt på navn og familie. På de små merkene finner dere svar.  Håper heilo følger dere med sitt noe klagende pip.

Leit at dere ikke får Vårstigen denne gangen, men det er noe flott å gå på toget på Kongsvoll stasjon, Den gamle stasjonsbygningen av tømmer er fredet av riksantikvaren og verdig litt oppmerksomhet.
Ha en flott tur videre.

Hilsen Harriet 


Hei alle sammen

Nå sitter jeg på kontoret sammen med 3 pilegrimsveteraner som gikk turen i fjor. Vi har lest alle dagsrapportene og hilsenene. Praten går livlig ettersom bilder og tekster kom opp på skjermen. ”Husker du,… det var der vi rastet, … husker du kor ondt det gjorde i beina når vi gikk på asfalt…alle minnene kommer opp og latteren sitter løst.

Nå lurer de på om ”trønderbarten” er i tankene i år også. Denne tradisjonen må absolutt holdes vedlike. Opplevelsen i Nidarosdomen kommer frem. En meget sterk stund, som dere kan se frem til og glede dere til. De sterke opplevelsene, det gode fellesskapet, alt fosser ut i munnen på hverandre. Dette ble en god gjenopplevelse av turen.

 Hvordan går det med fiskekonkurransen? Så vidt de husker hadde de fisk til flere måltider og mye til overs i fjor. Noen gram ørret holder vel ikke til alle, eller er det et slags fiskeunder dere antyder? De mimrer og innrømmer at de sitter her med kjempemisunnelse, De skulle gjerne gått turen om igjen nå, naturen, frihetsopplevelsen, fellesskapet og Nidarosdomen. De misunner dere, men unner dere turen av hele hjertet og håper den blir en like god opplevelse som de fikk i fjor.

Minnene vil sitte i hele livet! Husk å ta mange bilder, de blir viktige når dere skal hente frem minnene fra turen. En skatt  for livet.

Til slutt: Vi som gikk i fjor er stolte over å ha gjennomført turen og at vi la et godt grunnlag for dere og seinere turer. Dette må dere følge opp slik at mange kan følge i deres spor igjen. På den måten blir det en god tradisjon som mange kan få del i. Øystein kom akkuret innom, og slutter opp om hilsenen. Nå går praten igjen, og Øystein forteller levende om søndagens innvielse av kapellet på Fokstugu.

God tur videre, ta vare på hverandre!

Hilsen
Daniel, Øyfred, Kjell og Stein Rune


Heisann Øyvind

Vi er inne og ser på turen du er med på, og vi er veldig imponerte alle sammen. Vi håper dere har en god tur og at det ikke blir for mye gnagsår. Stå på Øivind vi heier på deg og følger med på turen videre!

Hilsen hele gjengen på B3... 


En hilsen fra Bergen fengsel
Det er fascinerende å lese rapportene fra turen så langt. Jeg er svært glad for at økonomien kom på plass i "tolvte time" slik at denne ferden kunne gjennomføres.
En stor hilsen til dere alle og god tur videre!

m.v.h.
Kari ØvrebøNyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.