Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


6 sept - VEL FREMME VED MÅLET!
Sist oppdatert 06.09.2009 23:09
 

Sundet - Trondheim

Så er pilegrimene kommet vel frem til Nidaros. Det skjedde allerede tidlig i ettermiddag, og de ble tatt vel imot av Gry, som representerte fengselsledelsen på Bastøy. Det ble ordnet med en omvisning i Domen før turen gikk videre et par hundre meter til Nidaros pilegrimsgård hvor lederen Berit Lånke ønsket velkommen. Hun ledet en seremoni hvor alle fikk utdelt Olavsbrevet.  Det var planlagt at Morten Dahler skulle ta imot vandrene, men han var dessverre blitt syk. Han hadde likevel klart å bake en sjokoladekake til Bastøy-gutta. 

I kveld blir det en meget velfortjent hvil, og senere har Gry invitert pilegrimene på god middag ute i byen. Den siste natten sover pilegrimene i skikkelige senger på Pilegrimsgården, og i morgen går ferden sørover og tilbake til Bastøy.     

Vandringen startet allerede kl 07.30 fra Øysanden, og etter en kort vandring ble de rodd over elven Gaula på tradisjonelt vis av John Wanvik. Han kunne forresten fortelle at han hadde rodd i alt 70 pilegrimer over elven hittil i år. 
Turen videre inn til Trondheim gikk meget bra, og Bymarka viste seg fra sin beste side denne høstdagen. Været var bra, og solen skinte som aldri før. Ved Lian ønsket Bente Berg velkommen til Trondheim med kaffe, boller og sjokoladekake. Dermed ble det en pause her, med fin utsikt over byen, som var badet i sol.   

I Trondheim by ble det i dag arrangert Maraton-løp, og pilegrimene oppdaget at noen av de kvinnelige løperne hadde problemer med farten. Gutta viste sin sanne ridderlighet ved å løpe sammen med de stakars damene, og dro dem frem til målpassering - med sekk på ryggen og 50 mil bak seg!42 deltakere til start i den 36.utgaven av Trondheim Maraton. 
<br><br><br><br><br><br>Ingen kvinner var med i løpet som Ingrid Kristiansen debuterte i 
<br><br><br><br><br><br>den gang det het Studentmaraton.
  
Dagens vandring ble på mange måter anderledes enn de tre ukene som pilegrimene nå har hatt sammen. Det var stille i flokken, hver enkelt gikk med senket hode og sine egne refleksjoner - i hvert fall til de traff Bente og hadde Trondheim for sine føtter. Og gleden var selvsagt stor over endelig å ha nådd frem til målet!

Vandringsleder Rune har nye utfordringer som venter i morgen, og måtte si adjø til sine medvandrere kort etter at de hadde kommet frem. Han ønsker å få overbringe en stor takk for en fin tur. Han sier at det var greie gutter, en fin gjeng med godt humør. Han hørte aldri noen sure miner for noen ting, og de var greie i kosten - han merket heller aldri at noen klaget over maten! Rune ønsker Bastøy-pilegrimene lykke til videre.

Og dermed avsluttes også dagsrapportene. Hvordan denne kvelden utvikler seg kan de få lov å ha for seg selv, og for en gangs skyld formidler vi ikke kveldens meny. 
Vi regner med å legge ut bilder fra vandringen her på nettsiden etter hvert. De vil bli å finne under "Bastøyvandringen 2009" i menyfeltet på venstre side. Nettredaktøren vil gratulere med vel utført vandring, og takker for følget, både til pilegrimene og dere som har fulgt trofast med her på nettsiden.

ToBe

  


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.