Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


28 aug - Laaang tur over Dovrefjell!
Sist oppdatert 28.08.2009 22:37
 

Hjerkinn - Driva (Smegarden camping)

Vi varslet i går at Bastøygutta skulle få en ekstra hard etappe i dag. Nå viste det seg at det ble enda mye lengre! Gutta gikk faktisk også morgendagens etappe, dvs en samlet strekning på 50 lange kilometere. De kom frem til Ryphusan allerede kl 15, kokte kaffe og spiste litt, og fant ut at samtlige luktet så intenst av høvel at det ikke var tilrådelig å sove på et slikt sted.
Det var dessuten tid nok til å gå de 15 kilometerne ned Vinstradalen til Driva og Smegarden campingplass. De kom frem dit kl 18.30.  

Som nevnt i går var dagens etappe ganske varierende, men det er enighet blant vandrerne om at Vårstigen var et sant ork. Vandringsleder Rune mener at han slet mest av alle. Og det var deprimerende å registrere at det bar nedover igjen da man endelig kom opp på det fine utsiktspunktet Tingsvaet.

Vinstra-valley and Ryphusan Men da gutta endelig var oppe på høyfjellet gikk det bedre. Det var bra vandringsvær i dag, med brukbar temperatur, overskyet og noen få regndråper. På den siste biten nord og ned Vinstradalen fikk de medvind, så da var det nesten slik at de kunne rulle nedover, hvis de bare hadde vært utstyrt med hjul.

Høydevariasjonen på de 5 milene var stor. De startet på 1000 m høyde på Hjerkinn, hadde to kraftige opp- og nedstigninger før Vårstigen, før det bar opp igjen til 1350 meters høyde. Så gikk det meget jevnt og pent nedover til Driva som ligger på ca 500 meter.  

Inne på fjellet traff pilegrimene på tre jenter med børse. Indianeren Colin likte det svært dårlig, og syntes at det virket truende å treffe på slikt her langt inne i det fredlige fjellmassivet.

I kveld har alle vonde bein. Ingen er skadet, og ingen vil fortelle om gnagsår, men musklene har fått skikkelig juling i dag. Det er prektige karer vi har med å gjøre; ingen klager og alle er blide, tross alt. I kveld har de spist grillpølser, og dermed hadde de selvsagt pølsefest.

Kise har faktisk vært for opptatt til å prøve fiskelykken i dag. Men nå ligger pilegrimene ett døgn foran skjema, og  i morgen blir det en ekstra hviledag på Smegarden. Der er det mye rennende vann og sannsynligvis feit meitemark, så det kan bety at Kise får nok å gjøre.

Eg tok den gamle Vegen, eg, for at sjaa den navngjetne Vaarstigen, og eg maa segja, at det var den galnaste og styggaste Aalmanveg, eg enno hever farit på. Det er reint utruleg, at Folk kunde koma fram der kjøyrande.

(Aasmund Olavsson Vinje, 1865)Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.