Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


9. september: Svorkmo - Skaun
Sist oppdatert 11.09.2006 10:26
 

I dag ble det en god del tråkking i myrer. Ganske tungt, men turen gikk for det meste i vakker natur. Og ruta er nylig merket, så det var lett å finne rett vei. Dagens etappe var på 20 km, og siste del fulgte de den gamle ”Kjerkevegen” fram til Skaun kirke og menighetshuset ved  siden av. Her ventet Torild Laila Syrstad med kaffe og verdens beste sjokoladekake. Senere ble det middag med kjøttgryte, som gutta sto for selv. Tre av vandrerne ligger i natt på en gård i nærheten, de øvrige på menighetshuset. Torild er pilegrimskontakt i Skaun og ordnet selvsagt med omvisning i middelalderkirken som har en del av sitt opprinnelige inventar i behold. Dette gjelder bl a den malte fronten på alteret, den eldste i landet som fortsatt står på sin rette plass.

Ellers er stikkordene for dagens naturopplevelser blåbær, hjort og sopp. Eivind rapporterer om masse blåbær, store som druer, og en av vandrerne, som selv er jaktinteressert, forteller at de i dag for første gang har sett vilt: tre flotte hjorter på vei ned til Skaun. Dette området skal visst være kjent som hjortedistrikt. Og hva med soppen? Jo, den ble plukket av en gjeng fra Trondheim, med medbrakt sopp-professor. Resultatet skal, etter det vi hørte legges fram på ”Soppens dag” på Ringve museum i morgen. Det går også rykter om at vår egen soppentusiast, Tor-Egil, var nesten ”i hundre” da han møtte denne gruppa.

En av våre Bastøy-venner forteller i kveld at vandrerne nå først tør å regne med at de virkelig klarer å gå helt fram. Nå kan ingenting stanse dem de to siste dagene! Nå vet de at kroppen er god nok, og at den psykiske helsen også holder. De tillater seg å kjenne på litt av stoltheten over det de nå nesten har fullført. Det unner vi dem vel, nå som de har tilbakelagt over 60 mil, og har bare 4 igjen til målet?

Den nyankomne betjenten Lene tar det fint og har visstnok ikke problemer av noen slag. Da regner vi selvsagt ikke med slike bagateller som blemmer og gnagsår. Gutta skryter av at hun har en positiv innstilling og har godt humør. Det hjelper i alle fall! Eivind Luthen driver ofte og skriver pilegrimsbøker av ymse slag, når han ikke er ute og vandrer selv. I dag fikk han tilsendt et eksemplar av sin siste bok, fersk fra trykkeriet. Den heter Pilegrim ved verdens ende, er utgitt på Verbum forlag og kan snart fås kjøpt i butikker. I dag er det altså god grunn til å gratulere sjefen sjøl.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.