Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


7. september: Meslo - Meldal
Sist oppdatert 08.09.2006 10:39
 

Dagens etappe gikk videre nedover Orkladalen, først på østsiden av elva, deretter på vestsiden og så til slutt en lang strekning på østsiden. Det vil si at de stort sett unngikk riksvei 700, og med vei på begge sider av elva gikk det greit. Det ble altså en dag med vei-vandring for våre pilegrimer, med unntak av en liten tur opp i heia tidlig på dagen, fra Stamnan til Voll. Det meste gikk i grus, og det var lite bakker i løpet av dagens 28 km. Den offisielle pilegrimsveien tar noen avstikkere fra veien, men vandrerne kjente ikke noe påtrengende behov for å gjøre det samme. De møtte ellers bare en håndfull biler på dagens vandring.

Vi fikk rapport fra en av gutta i kveld. Han forteller om en fin tur, men også om problemer med beina hos flere av vandrerne. Det er nå minst et par uker siden det var snakk om blemmer, men det spørs om ikke betennelse i musklene er verre å bli kvitt. Tre av de som var mest plaget fikk kjøpt noen tabletter i dag, og det ser ut til at det hjalp. Vår vandrende venn forteller om et fint besøk i den spesielle Rennebu kirke, en av de få Y-formede kirkene i landet vårt. Besøket startet egentlig med kaffe og sjokolade i Joker-butikken på Voll mens de ventet på å slippe inn i kirken som ligger like ved.

Kirketjeneren orienterte om kirken, og Eivind supplerte villig med sine kirkehistoriske kunnskaper, slik han gjerne gjør.  Han fortalte om stedet Krosshaugen  like ved kirken, om den gamle gravhaugen med et kors på, og at det sto to kirker her i gammel tid. I dagens kirke er det tatt vare på et krusifiks og en gammel dør fra en av disse kirkene. Eivind forteller begeistret hvordan han kjente på seg at hele stedet oste at historie, og at han følte den spesielle atmosfæren som finnes nettopp i Rennebu.

Turen videre gikk forbi Reberg og Grut, og Eivind fant ingen grunn til ikke å minnes Aasmund Olavsson Vinje og hans ”Grauten på grut”, som visstnok ikke var noe videre å skryte av. Hvert år holdes det grøtfestival her, og da spiser man en helt annen grøt enn den gang Vinje var på disse kanter. Målet for dagens vandring var gården Segard Hoel, ca 2 km syd for Meldal. Gutta var i ferd med å gå forbi gården, men ble heldigvis stanset. Her er pilegrimene forlagt på fire rom og de har et stort kjøkken til rådighet. Vår Bastøy-venn forteller at kjøkkenet ble godt benyttet til dagens middag: kjøttkaker, nypoteter, brun saus, ertestuing og surkål. Tor-Egil har igjen plukket sopp, denne gang et rikholdig utvalg, og dermed ble det også servert soppstuing i kveld.

I dag var det igjen betjentskifte, og Terje sier nå takk for seg. Lene har overtatt, og er spent på hvordan dette skal gå. Hun har visstnok ligget i trening de siste dagene. Av andre viktige ting som skjedde i dag, bør nevnes at vandrerne så minst to laks som spratt i Orkla, glade for at de ennå ikke er fanget. Og at de nå har beveget seg i to dager gjennom urbane strøk uten å møte journalister.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.