Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

The Eagle
has
landed

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


6.september: Heverstølen - Meslo
Sist oppdatert 07.09.2006 22:41
 

Den lille flokken med pilegrimer har i dag fått en flott fjelltur i et naturskjønt område langs østsiden av Trollheimen. Turen var på bare 18 km, med en bratt nedtur som kjentes godt i beina. Tempoet var rolig, og det ble en lang dag. Sigurd forteller at han valgte å la tyngdekraften virke og småløp nedover den bratte bakken. Eivind tok det mer med ro, og sier at han følte seg mer som en olding nedover bakken. Nedstigninger er slett ikke ideelt for hans bein. Sigurd kan også rapportere at alle nå kjenner slitasje i beina, selv om de har bygd opp bra med styrke. Gutta begynner å lengte etter å komme i mål, og gleder seg over at det bare er 11 mil igjen! Det er en ren nytelse å få av seg sokker og støvler om kvelden, og rusle rundt barbeint. Sigurd setter ellers stor pris på å høre at folk nå begynner å snakke ”rett dialekt”, dvs trøndersk, det betyr at de nærmer seg målet. Han er selv vestlending, men har vært mye i Trondheim og har lært seg å like denne dialekten.

Den alternative ruten, som våre venner fulgte, tar av fra veien ved Heverstølen. Den går litt opp i høyden og følger stier i et flatt og behagelig fjellterreng før det altså går meget bratt nedover. Den offisielle "leden" ligger noe lavere i terrenget og følger i stor grad kjøreveier pluss en bit av Kongeveien før den kommer ned til elva Orkla nærmere Berkåk. Fjellalternativet er nymerket og det var lett å finne fram. De passerte ett av tre sælehus som den entusiastiske lokalbefolkningen har bygget for pilegrimer og andre vandrere, men de hadde ikke behov for å overnatte der.

Nedturen fra fjellet endte på flatbygda, nærmere bestemt Gunnes ved Orkla, som de nå skal følge mange mil nordover. De måtte gjøre en liten avstikker for å komme til dagens mål, Meslo på østsiden av elva.  Her driver Ingrid Meslo gård med eget pilegrimsherberge av høy standard. Eivind presiserer at hun har alle de dyrene som hører til på en skikkelig gård, og likevel tok hun meget godt imot åtte slitne karer i kveld. Og middagen, den besto av elgskav - med karakteren ”Nydelig”!  Pilegrimene fikk ikke regn i dag, men møtte i stedet en del rein som ruslet rundt inne på fjellet.

Sigurd forteller at det er mange vestlendinger som følger med på disse dagsrapportene, og han sender en hilsen vestover.   


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues


Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.