Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


4.september: Vårstigvangen - Oppdal
Sist oppdatert 05.09.2006 07:57
 

Dagen kom med strålende sol over den gamle setra, og bidro vesentlig til en fin start på dagen. Slikt har litt  å si når man skal gå veldig langt, og det ble absolutt tilfellet i dag: 39  km, vandringens lengste etappe! Og den høyeste! Toppunktet på 1320 m ble passert i friskt tempo tidlig på dagen, og derfra gikk det jevnt og pent langs en grusvei nedover hele Vinstradalen til Driva ved E 6. Derfra var det ”bare” en mils vei fram til Oppdal. Været holdt seg bra nesten helt fram til Oppdal, men da kom det litt regn. Ikke for at været betyr noe særlig for disse karene, vi bare nevner det, for ordens skyld.

Rune forteller om en fjellmarsj i imponerende tempo, nærmere 6 km/t - i gjennomsnitt! Gutta går fortsatt mye i smågrupper, og de som vil stikke seg ut får lov til det. Som f eks Tor-Egil, som ikke hadde fått med seg at dagens tur hadde vandrerhjemmet på Sletvold litt utenfor Oppdal sentrum som mål. Han gikk like godt til Oppdal kirke, 3 km lenger vest. Og ikke nok med det, han tok også en ekstra tur opp til ett av alpinanleggene i området. Man får jo sørge for å få med seg de severdighetene som distriktet byr på, når man først er på disse kanter!

Men Rune har mer på hjertet i kveld: Han skryter uhemmet av vandringslederen Eivind. Gutta elsker å småmobbe sjefen så snart de ser en mulighet, men dette stikker aldri dypt. Eivind har vist seg som en dyktig og inspirerende leder, og han øser villig av sine enorme kunnskaper underveis. Rune synes også at det er fantastisk at de høyst forskjellige individene i Bastøy-gjengen har klart å holde sammen og holde ut med hverandre i disse tre ukene hvor de har levd og strevd tett på hverandre. Dette tyder på at de også vil klare seg gjennom den siste uken. De øser av en fantastisk kilde med gode historier og vitser som tydeligvis ikke vil gå tom i løpet av disse ukene. Men han misliker sterkt at noen har kalt denne turen for en ferietur, de burde ha blitt med noen dager, så hadde de kanskje fått et annet inntrykk.

Gutta fra Bastøy er nesten litt stolte av at de klarer å slite ut en betjent på fem dager, og nå er det altså Terjes tur. Og Terje lider virkelig, med kraftige blemmer under begge føttene. Han synes at gutta har kjørt han hardt i dag. Dette ble en tøffere start på hans vandring enn han hadde tenkt, og i kveld trenger han rikelig med omsorg og Compeed-plaster. Eivind bidrar med dobbel dose av koteletter som stekes så det lukter svidd (?) over nesten hele Oppdal. De blir nå fortært sammen med pommes frites. Han er i alle fall sikker på at en 4 mils tur krever skikkelig etterfylling av kalorier og annet godt.

Eivind Strømman, formann i pilegrimsfellesskapet St Jakob, dukket plutselig opp og tilbringer kvelden og natten sammen med våre venner på Sletvold vandrerhjem.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.