Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


31. august: Nord-Sel - Budsjord
Sist oppdatert 03.09.2006 20:37
 

Dette ble dagen for de gode møter, som de fleste pilegrimer setter stor pris på. Det startet med verten på Jørundgard, Øystein Uhlen som underholdt med musikk og intervjuet Rune for lokalradioen. Det ble i det hele tatt en lang og rolig frokost, deretter omvisning i dagslys. Vandringsleder Eivind ble plassert i gapestokken for generelle embetsfortjenester, og behørig fotografert. Alle håper at bildet snart skal pryde forsiden av Bastøy-avisa Basta. Avgangen fra Jørundgard ble atskillig senere enn vanlig, men i blant føler man behov for å ta det litt rolig, spesielt dagen etter en lang og hard marsj.

Fra Nord-Sel gikk turen langs den gamle Kongeveien opp i høyden til gården med det passende navnet Høgste. Her møtte våre venner en av de tre brødrene som gjerne tar en prat med pilegrimer som kommer forbi. Veien videre fram til Dovre kirke gikk som en lek, etter en lunsjpause ved Storrustbrua. Ved kirken opplevde vandrerne enda ett av de gode møtene, denne gangen med menighetsforstanderen, og det ble avtalt diverse saker som skal skje videre de nærmeste dagene.

Vel framme på gamle, vennlige Budsjord fikk fangene omsider rømmegrøt, kanskje som en belønning for at ingen av dem hittil har stukket av? På Budsjord vet de hvordan god rømmegrøt skal lages! Her ble de fleste forlagt i stallen, en tradisjon på dette stedet siden 1600-tallet. Navnet Budsjord kommer for øvrig av ”Biskupsgjerdi”, dvs at eiendommen tilhørte biskopen i Nidaros. Storgården Tofte på vei opp hit fra Dovre tettsted var kongens eiendom, så her hadde biskop og konge hvert sitt overnattingssted før de startet for alvor på oppstigningen til Dovrefjell. Etappen i dag var på 27 km, i morgen blir det atskillig kortere, men langt brattere.

Rune møtte en kjempestor geitebukk som han absolutt måtte klappe i dag. Geita var brunstig og godmodig, med det resultat at Rune stinket intenst av brunst og geitost lenge etterpå. Gutta måtte holde seg på god avstand, og selv myggen holdt seg unna. Men han fikk visst aller nådigst lov å sove sammen med de andre etter en skikkelig dusj.

Eivind ber om at vi hilser varmt til betjentene Rachel og Nina, som nå sikkert for lengst er vel tilbake på Bastøy, og kanskje følger med i disse skriveriene. Han og de andre gleder seg til å se dem igjen i Trondheim.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.