Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


29. august: Sygard Grytting - Kvam
Sist oppdatert 03.09.2006 20:33
 

Dagens rapport handler nesten bare om Nina. Er det fordi hun er den som alltid har mest på hjertet, eller fordi hun er eneste jente, eller kanskje fordi det er hennes siste kveld med Bastøy-gutta for denne gangen? Feil!  - Det er hun som når først fram til telefonen! Og så er hun så lysten på å prate i kveld. Hun forteller at hun har hatt en knallbra dag, og synes det er usigelig leit å forlate gjengen nå som formen er på topp. Men alt har sin tid, og i morgen skal hun se om hun får toget sydover til å stoppe på Kvam stasjon, slik det gjorde i gamle dager. Så bærer det tilbake til det normale livet på Bastøy, mens betjent Asbjørn overtar vakttjenesten for noen dager. Han går for å være supersprek, med et positivt syn på tilværelsen. Vi får sikkert høre mer om det etter hvert.

Men tilbake til den kortbente, nirøykende, coladrikkende skravlemaskinen som har prøvd å holde tritt med fangene i det siste. Et typisk urbant menneske som raskt er blitt avvent noe av sitt byvesen. Men iPoden er hele tiden på plass i øret, fylt opp med musikk som ingen andre vil høre på. Det går rykter om at selv fuglene detter ned av greinene langs hennes vei, de orker rett og slett ikke all lyden! Men hun går for å være utrolig seig, og bruker dobbelt så mange skritt som de mer normale pilegrimene. Selv påstår hun at dagens etappe var på minst 4 mil, mens tilgjengelige kart og den medfølgende guideboken viser at korrekt avstand bare er 21 km. Hun ble filmet i dag, selvfølgelig i det øyeblikket hun skulle sette seg ned og hvile på sekken med dinglende ben, men hun bommet og landet så kort hun er i buskene. Og det gikk ikke bedre da hun strevde med å komme seg over noen av de gigantiske gudbrandsdølske kurukene. Stakkars jente! Men Nina har i hvert fall en mengde fans som helt garantert leser disse rapportene, og hun sender dem de varmeste hilsener, nå som alt er over.

Etter mange dager med fine naturopplevelser, er det flere som mener at dagens etappe tar prisen. Ved den gamle seteren Skar, der pilegrimsveien ser ut til å ende i en fjellvegg, men ombestemmer seg og klatrer pent og ordentlig oppover fjellsiden, var våre venner sikre på at de så kongeørn. Men de fikk snart vite at det var fjellvåk, eller ”piparørn” som den kalles her. Oppe på toppen ventet en barmhjertig entusiast, Knut Kjorstad, med drikke til gutta (og selvsagt cola til Nina). Han viste stolt frem en gapahuk som han selv hadde bygd, og der laget han samtidig intervjuer til lokalavisa Dølen.

Vel fremme i Kvam og vandrerhjemmet Kirketeigen ble det laget i stand et kraftig måltid med erter, kjøtt og flesk av bokser kjøpt i nærmeste butikk. Tor-Egil laget løksuppe til dessert og deretter var det fruktcoctailboks, kaffe og kjeks, som nesten ingen orket.

I morgen venter det en lang og hard etappe hvor pilegrimsveien går opp i høyden og ned igjen hele fem ganger. Hvordan tar gutta det? Blir det for tøft for barskingene, eller må de ta noen short-cuts? Klarer de å følge den smale vei uten å ramle ned fjellsidene? Alt kan skje - følg med, følg med!  


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.