Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


27. august: Glomstad - Ringebu kirke
Sist oppdatert 03.09.2006 20:27
 

Dagens etappe (24 km) gikk først ganske bratt ned i dalbunnen til Mågeli og deretter i litt varierende høyder og terreng frem til Fåvang, og den spektakulære Tromsa bru med fossestryk. Så igjen opp i høyden ved Elstadkleiva og ned til dagens mål: Ringebu stavkirke med overnatting på Gildesvollen, like nedenfor kirken.

I dag er det Tor-Erik som forteller fra turen. Han er sliten i beina, og mener bestemt at det kommer av mye vandring på asfalt i dag. Han ville heller ha gått litt lengre strekninger i skauen enn å følge veien, og mener at han har de andre med seg på det. Det har vært bygevær i dag, men Tor-Erik ville heller valgt skikkelig regnvær, hvis han kunne velge. Men det fikk han dessverre ikke lov til, man har da noen regler! Det å stadig ta på og av regntøy er en sann plage når man er ute på vandring med stor sekk. Vandringslederen Eivind hadde tenkt seg muligheten for en dukkert i Tromsa, nedenfor fossen, men været satte strek over den planen. Tor-Erik tok en avstikker ut på stupet ved Elstad og forteller om kjempeflott utsikt over dalen. Her er det også opplysningstavler som bl a forteller at det i tidligere tider var mammuter i disse traktene.

Nina er nå skikkelig i siget og spruter av energi. Eivind vil veldig gjerne hjelpe henne i de bratteste bakkene, men det spørs om det egentlig er nødvendig. Gårsdagens bryllups- og bursdagfest på Glomstad sitter igjen som et godt minne, selv om ingen av gutta ble med i dansen. Eivinds filosofi rundt de siste dagenes opplevelser er at de går som fanter og spiser som konger. I kveld fikk de omsider spist en del av den maten som de har dratt på noen dager: Toros mexicansk gryteposer med kjøttdeig.

Vandrerne fikk et hyggelig møte med to av dem som jobber med å holde pilegrimsveien ved like i dette området: Gunnar Ringlund og Gunnar Kjorstad. Nye merker er satt opp, og traseen er justert enkelte steder. Ved Borga dukket Ivar Norderum opp. Han hadde mye på hjertet og serverte honningkaker, laget av eldgammel honning. Han var ivrig etter å vise dem sitt private kapell, innredet i et gammelt stabbur og viet til St. Olav. Biskop Wagle i Nidaros var selv innom kapellet for noen få dager siden på sin vandring nordover. Altertavlen kommer fra Berg kirke ved Larvik og ble laget i 1949 av en fange. I nærheten har Ivar plassert en stor, tung bronsefigur som skal forestille guden Tor. Det var opprinnelig en gallionsfigur på hvalfangstskuta Torshøvding av Sandefjord.  


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.