Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


26. august: Øyer - Glomstad
Sist oppdatert 03.09.2006 20:24
 

Våre vandrere startet i går på Gudbrandsdalen, og den skal de hygge seg med noen dager fremover. Dagen i dag startet med en solid og god frokost på Skåden før en behagelig vandring på bare 14 km i solskinn. Denne gangen snakker vi med Sigurd, som forteller med begeistring om morgenprogrammet på det gamle kirkestedet like ved Skåden. Med opplesning av dikt av Einar Skjæraasen og fortelling om stedets historie. Han forteller at hele vandringen i dag rett og slett var en kosedag og fantastisk naturopplevelse, og at vandrerne fikk se et landskap og en bygd med vakre gårder som bilistene går glipp av. Han synes at det var flott med vandring i høyden, med god utsikt over bebyggelsen i dalbunnen. Det ble også i dag hyggelige møter med folk, f eks på gården Skjønsberg.

Sigurd beskriver hvordan han personlig opplever disse dagene, at det gjør godt å kjenne at folk er så positive for dette tiltaket med fanger på vandring. Barn ber om autografer, voksne mennesker snakker vennlig med dem og ønsker dem alt godt videre, og journalister stiller gode og meningsfulle spørsmål. Han er litt overrasket over at eldre folk er mest positive. Sigurd forteller at han har sittet inne i tre år og at denne opplevelsen nærmest snur opp/ned på hele tilværelsen. Han og de andre får en sosial trening som de sårt trenger og som en psykolog slett ikke ville klart.

Hvordan har det gått med Nina i dag? Hun er fortsatt temmelig sliten etter dagens tur, men kanskje litt mer fornøyd enn i går. Alle synes at hun tar dette sporty, og det er vel det viktigste. I dag fyller hun år og dagen ble behørig feiret på Glomstad. Og da må vi bare legge til at i dag er det bryllupsfeiring med festmiddag nettopp der hvor våre venner overnatter. Det betyr at de også fikk bryllupsmenyen: Kalvestek med fløtegratinerte poteter, grønnsaker og rørte tyttebær, frisk frukt og iskrem. Senere ble det bløtkake og kaffe. Og så var det dans til ut i de små timer, men vi vet ennå ikke om pilegrimene ble invitert med på den, eller kanskje de ikke orket?

Vandrerne leste om seg selv i dagens Gudbrandsdølen Dagningen. Det kan du også, her. (OBS! Nå lukket, kun åpen for abonnementer).


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.