Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


25. august: Lillehammer - Øyer
Sist oppdatert 25.08.2006 21:10
 

”Den verste dagen i mitt liv! Men også den beste.” Nina er ferdig med sin første vandringsdag sammen med Bastøy-gutta og vandringsleder Eivind. Hun er utrolig sliten etter dagens 25 km, gutta har alt gått 250. En liten vannblemme og en øm hofte, som sikkert er god igjen i morgen. Selvsagt måtte de sprekeste demonstrere med et ufordragelig tempo oppover de lange bakkene, mens Nina slet langt der bak. Men til gjengjeld var det mange villige hender som hjalp henne over de verste hindrene. Det ble i hvert fall ikke aktuelt for Jørn å putte den unge damen i sekken. Han hadde visst nok med seg selv i dag. Men Rune var gentleman og bar sekken til Nina et stykke. Ellers fortelles det at Jørn er glad i å fortelle historier, så lenge noen befinner seg i nærheten. Men det behøver man jo slett ikke.

Dagens vandring gikk gjennom den nordre bebyggelsen av Lillehammer, ned til Lågen der den renner ut i Mjøsa. Videre gjennom en liten skog frem til Fåberg, noen kilometer langs den gamle riksveien, opp i høyden og første møte med Tjodvegen, den gamle vandringsveien oppover Gudbrandsdalen. Deretter mye mer veivandring, kryssing tvers over Hafjellbakken og ut i terrenget opp til Vedem, hvor kong Håkon Håkonsson hadde sin kongsgård en gang for ca 800 år siden. Siste biten gikk slett ikke nedover til Øyer sentrum, men bratt oppover til gamle Skåden, som ligger drøyt 250 m høyere. Dagens etappe gikk opp i høyden tre ganger før den fjerde klatringen opp til endeholdeplassen.

Eivind forteller at det var en kjempefin vandringsdag i variert terreng, fra stier og tråkk langs jorder, via nydelige gressganger til grus- og asfaltveier. Den gamle Kongeveien var også tydelig enkelte steder. Været var helt perfekt, overskyet uten regn og passe varmt. Han forteller at en del merker langs pilegrimsveien er borte, noe som gjør det lett å gå feil. Men det skjedde ikke i dag. Skåden gård er et meget trivelig herberge som brukes mye av pilegrimer og andre farene folk. Her venter nå en god gryterett etter at alle er nydusjet og striglet.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.