Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimsbøker og hefter
Sist oppdatert 22.11.2008 22:23
 

Bøkene/heftene bestilles ved å sende en e-post til pilegrim@pilegrim.no. Porto kommer i tillegg.

Se ellers sidene om anbefalt pilegrimslitteratur for andre bøker.

Pilegrimsguiden, Hamar - Nidaros
Den er et fortsettelse av guideboken Tønsberg-Oslo-Hamar som kom i 2003, og som fikk gode anmeldelser. Den nye gudieboken, som er rikelig utstyrt med gode kart og interessant pilegrimshistorie, er forfattet av Tormod Berger og Eivind Luthen. Boken koster kr 228 og er gitt ut på Verbum forlag.
Kan bestilles gjennom Pilegrimskontoret eller på Bibelbok.no.

Pilegrim i Frankenland

Ny bok i den norske pilegrimslitteraturen. Forfattaren tar lesaren med på ei meir enn 70 mil lang vandring på den klassiske franske delen av Jakobsvegen frå Le Puy til St. Jean Pied-de-Port. Framtidsveg og historieveg. Etapper, kart, foto.

"Jeg har lest det meste av pilegrimslitteratur som har kommet ut i Norden de siste 10 årene om strekningen fra Le Puy, mye av det engelske også. "Pilegrim i Frankenland" hører til noe av det beste jeg har lest …" (Eivind Luthen i Pilegrimen, medlemsblad for Pilegrimsfellesskapet St. Jakob)
Kr. 250,- + porto, Innb. 182 sider
Bestill her:solhagen.forlag@c2i.net

Rom i herberget
Oppdatert utgave av Overnattingsguiden, utgitt av Pilegrimsfellesskapet St. Jakob, 2007
Oversikt over overnattingssteder langs pilegrimsveiene fra Tønsberg og Halden til Oslo, og videre langs den østlige rute fra Oslo til Nidaros.
Heftet inneholder en rekke praktiske opplysninger for vandrere.
Pris: 120 kr, selges med 50% rabatt til medlemmer.

Den lille pilegrimsboka
En hjelp til å fylle pilegrimsvandringen med innhold. Unn deg et pusterom med bønner, dikt, aforismer, historiske glimt eller bibelord der du befinner deg på veien og i livet ditt.Vandringen kan inspirere til enkle meditasjoner, og boka gir hjelp til dette - både til deg alene og til fellesskapet. Kan bestilles gjennom Pilegrimskontoret.

Pilegrimsguiden, Tønsberg - Oslo - Hamar
Eivind Luthen. Verbum forlag. Pilegrimsguiden tar deg med på en pilegrimsvandring fra Tønsberg til Oslo og fra Oslo til Hamar. Boken er en praktisk og konkret reisebeskrivelse med kart. Du får tips om hva som er verdt og se langs veien. Du kan legge opp turer over flere dager eller ta dagsturer i ditt nærmiljø. Du kan også gjøre reisen tilbakelent i godstolen gjennom å lese om pilegrimstradisjonen før og nå. Pilegrimsguiden gir deg en utfordrende reise, både i de ytre og de indre landskapene. Forord ved biskop Rosemarie Køhn.

The Pilgrim Road to Nidaros
En nyttig guidebok for strekningen Oslo-Nidaros. Engelsk. Har kart over rutene, med detaljerte beskrivelser.

Selja, Sunnivakulten og pilegrimsmålet
Eivind Luthen. Pilegrimsforlaget/Scriptoriet. Den vesle øya Selja ved Stad er knyttet til St. Sunniva. Ifølge legendene ble hun helligkåret i året 996. Selja ble dermed Norges første valfartsmål. Religionshistoriker Eivind Luthen har satt Selja inn i et større kulturelt sammenheng enn det som hittill er blitt gjort. For første gang får man også en bred presentasjon av Mikaelskulten, pilegrimsmålet Selja og den keltiske St. Sunniva. I sum er boken blitt et lykkelig møte mellom tekst og bilder, et møte som fremstår som en kjærlighetserklæring til øya. Boken er rikt illustrert
Norges eneste benediktinermunken Ole Støfring fra Jølster har skrevet forordet. Den er rikt illustrert av kjente kunstnere som Hans Gerhard Sørensen, Bjørn Bjørneboe, Urd von Hentig, Sunniva Gåsemyr o.a. Utsalgsprisen er kr. 100.


El Camino de Santiago
Utgitt av Pilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge, 1998. En praktisk overnattingsguide for pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Inkludert viktige praktiske opplysninger. Selges med 50% rabatt til medlemmer.

Veien til Santiago de Compostela - UTSOLGT!
En anerkjent reisehåndbok for pilegrimer og vandrere. Arne Aakermann. Ferder forlag AS, 1998. Pris kr. 150 (for medlemmer av Pilegrimsfellesskapet). Pris kr. 230 (for ikke-medlemmer)

The Way of St. James
Le Puy to Santiago. Alison Raju. A Cicerone guide 1999. Hendig og lettlest guide over ruten Le Puy - Santiago. Spesialpris fra Pilegrimskontoret.

 

Kulturhistorisk litteratur                                 til toppen av siden

- og vegjine falle så vide -
Om gamle og nye pilegrimsmål. Mette Nygård. Forum - Aschehoug 1996. En velskrevet og dyptloddende bok om viktige pilegrimsmål i Europa. Selges med rabatt fra Pilegrimskontoret.

The Road to Santiago
- a Journey to Santiago de Compostela. Knud Helge Robberstad. As Verbum Grafiske, 1996. En visuell og godt skrevet reiseskildring av en vandring langs pilegrimsveien gjennom Frankrike og Spania. Kun få eksemplarer igjen.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.