Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
17. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Om Pilegrimsfellesskapet St. Jakob,
Sist oppdatert 02.02.2018 10:32
 


 Pilegrimsfellesskapet St Jakob er en ideell organisasjon med formål å spre kjennskap til og forståelse for pilegrimsvandringer nasjonalt og internasjonalt.

Vi utgjør også et fellesskap av mennesker med interesse for pilegrimsvandringer og alle sider knyttet til dette.

 

Vår forening arbeider på et felleskirkelig så vel som historisk, kulturelt og økologisk grunnlag. Foreningen ble grunnlagt i 1996 og har sitt kontor i Oslo. Vi ser det som vår hovedoppgave å inspirere til pilegrimsvandring og å bidra med praktiske råd og informasjon om de ulike pilegrimsveiene.


Pilegrimsfellesskapet St Jakob ønsker å være en aktiv pådriver i arbeidet med å videreutvikle pilegrimsveiene i Norge og infrastrukturen knyttet til dem. Vi understreker dessuten viktigheten av frivillig innsats som en bærende kraft i pilegrimsarbeidet.

 

Vi ønsker å fremme idealer som enkelhet, respekt for naturen og andre vandrere, nærhet, gode opplevelser, sammenheng mellom ytre og indre vandring og en ærlig søken mot hellige mål.

Foreningen er landsomfattende og er åpen for alle. Medlemskapet koster kr. 450,- pr. år 


Vi utgir medlemsbladet Pilegrimen tre ganger i året. Bladet er på 48 sider og viser et meget bredt spekter av pilegrimenes verden med presentasjon av aktiviteter, historisk stoff og annen viktig informasjon av interesse for pilegrimer. Nettsiden vår informerer om mer dagsaktuelle saker og ferske nyheter.


Etter innflytting i nye lokaler våren 2013 har vi hatt Åpent hus stort sett en gang i måneden Her tas det opp ulike temaer som har tilknytning til pilegrimsvandring.


Hvert år arrangerer Pilegrimsfellesskapet St Jakob flere medlemsturer. Disse turene går til land og steder med en spesiell historie av betydning for pilegrimer, og opplegget er på et faglig høyt nivå. Samtidig legger vi vekt på å bygge et godt fellesskap på disse reisene. Turene våre har gått til Armenia, Georgia, Solovki i Kvitsjøen, Cuba, Tyrkia, Etiopia, Transilvania,Vadstena og de tyske Luther-byene.

Sommeren 2015 foretok vi historiens første pilegrims-seiltur siden middelalderen langs kysten fra Stavanger til Selja. Året etter seilte vi videre til Nidaros. 


Foreningen ledes av et styre. Styreleder er Trond Muri, Svelvik. Foreningens daglige leder er Eivind Luthen. Han bestyrer Pilegrimskontoret i Huitfeldts gt 11 i Oslo. Kontakt med Pilegrimskontoret kan skje via e-post, telefon, eller ved personlig fremmøte. Kontoret har normalt åpent fem dager i uken, se nærmere informasjon om det.

Medlemsregisteret håndteres av Lisbeth Stigen, og innmelding kan best skje direkte til henne. Husk også å melde adresseendring!


Pilegrimskontoret er bemannet av Eivind Luthen eller av frivillige hjelpere fem dager i uken. De bidrar gjerne med informasjon om pilegrimsveier og praktiske spørsmål knyttet til vandringen. Her er det også et bra utvalg av brosjyrer, kart, guidebøker og annen litteratur for salg.

Pilegrimskontoret formidler dessuten pilegrimspass. Mange opplever kontoret som et hyggelig samlingspunkt i Oslo sentrum, og stikker gjerne innom bare for å få en hyggelig pilegrimsprat når de likevel er på de kanter. 


Se også vedtektene for foreningen. Mer informasjon med blant annet nyttige e-adresser og telefonnummer finner du under Kontakt oss


Pilegrimsfellesskapet St Jakob er offentlig registrert med organisasjonsnr.: 979 638 736
Kontonummer: 6079 09 02168Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.