Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
22. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Årsmøte og reiseklubb for pilegrimer
26.03.2016 18:47
En helt vanlig lørdag i mars var en gjeng med helt vanlige pilegrimer samlet til et helt vanlig årsmøte på Kampen. Men så hadde vi en nyhet som brøt med alt det vanlige: Nå lanserer vi en egen reiseklubb: ”Jakobs reiser”!Vi var tett oppunder 30, som vanlig; møtet gikk ganske raskt og smertefritt av stabelen, som vanlig; og det var ingen protester og få spørsmål til årsmelding og regnskap – også det helt som vanlig. Styret kunne fortelle om en sedvanlig høy aktivitet og hyppige besøk på Pilegrimskontoret.

Vi fikk også rapport om spennende reiser, et innholdsrikt medlemsblad og en meget godt besøkt nettside. Mange fornøyde pilegrimer har fått god hjelp og veiledning fra vår forening, økonomien er for tiden bra, og styret har mange planer og ideer for fremtiden.

(Bildet viser styreleder Trond Muri, regnskapssjef og forvalter av medlemsregisteret Lisbeth Stigen og daglig leder Eivind Luthen) 

I året som gikk fikk vi også en ny lokalforening, nemlig pilegrimsgruppen som er tilknyttet Son kulturkirke. Dette er en vennegjeng som har vandret sammen og hatt mye kontakt i flere år, men nå har de valgt å etablere en mer formell forening.

Da vi kom til valg gikk dette som vanlig så kjapt at valgkomiteens leder Knut Andersen hadde laget et par ekstra innslag for at ikke hele årsmøtet skulle gå for raskt unna. Også dette var som det pleier, helt utenom den fastlagte agenda, helt som vanlig! Man må jo vise litt romslighet, vi er jo pilegrimer med god vilje og mye humor i sekken. Også da den godeste Knut leste en vandrehistorie som var ganske avslørende for møtets ordstyrer.


Og som vanlig hadde vi en god pause med gamle, modne oster, god vin, mineralvann og kaffe. Det var loddsalg, og minst like hyggelig prat rundt bordene som vi pleier å ha. Vi hadde dessuten fått en deilig pilegrimskake til kaffen.

Valget
Elisabeth Haarstad hadde valgt å trekke seg som varamedlem til styret, og hun ble erstattet av to nye varamedlemmer, Trond Kivijervi og Liv Bjørg Eritsland.

Ellen Haugvad hadde sittet lenge i styret som fast medlem og ønsket å bli varamedlem. Hun byttet nå plass med Bente Eliassen, som dermed ble valgt inn i styret. Kari Hilde Eriksen er fortsatt vår revisor.


Jakobs reiser
Foreningen arrangerer en eller to reiser hvert år, og i år ser det ut til å bli enda flere. Mange setter stor pris på disse turene som uten unntak har vært meget interessante, og dessuten skreddersydd for våre medlemmer. Hver tur har gått til ett eller flere pilegrimsmål i en rekke land. Mange av disse pilegrimsmålene er ukjente for folk flest

Imidlertid ønsker styret for Pilegrimsfellesskapet St Jakob å unngå at folk flest skal se på oss som en reiseklubb, siden reisene ligger litt på siden av våre primære oppgaver. For å tilfredsstille dette hensynet, samtidig som vi kan fortsette og kanskje utvide tilbudet for medlemsreiser til ulike pilegrimsmål, har altså styret besluttet å opprette en egen klubb, Jakobs reiser. Den skal knyttes til vår forening, men operere relativt fritt.

Den nye reiseklubben vil ikke kreve eget medlemskap utover medlemskapet i vår forening. Det opprettes et lite styre som skal planlegge og gjennomføre reisene ved hjelp av renommerte reisebyråer som sørger for at reisene gjennomføres på en sikker og praktisk måte.

Det er dessuten uttrykt ønske om at reiseklubben også skal arrangere kortere turer og vandringer i vårt eget land.

Deltakerne i styret for den nye Jakobs reiser bør bo sentralt på Østlandet slik at det er praktisk mulig å møtes på Pilegrimskontoret i Oslo.

Dere som ønsker å være med i arbeidet med disse turene oppfordres til å henvende dere til Pilegrimskontoret, telefon 22 33 03 11, eller på e-post: pilegrim@pilegrim.no.


Færre utgivelser av Pilegrimen
Medlemsbladet vårt er særdeles arbeidskrevende, og prisen på produksjon og utsending av hvert nummer begynner dessuten å bli svært høy. Styret har derfor besluttet å redusere antall nummer til tre i året. Det tas sikte på at hvert blad skal være like fyldig som i dag, altså på 48 sider.

Vi er 20 år i år!
Vår forening ble stiftet i 1996, så det er all grunn til en aldri så liten feiring. Vi legger opp til en jubileumsfest til høsten, og kommer tilbake til saken så snart noe mer er avklart.

Etiopia-turen
Etter det korte årsmøtet hadde vi, som vanlig, et desto lengre medlemsmøte. Med informasjon om program og planer fremover, og med et aktuelt pilegrimsforedrag. Denne gangen var det turen til Etiopia i januar som ble presentert med mange ord og bilder.  

ToBeNyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues


Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.