Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
18. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017


Vandring
langs
Caminho da Costa

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimen nr 3 er underveis!
22.09.2015 17:28
Mange av dere som leser dette har noe veldig godt i vente veldig snart. Og dere andre får prøve å klare dere videre her i livet så godt dere makter uten siste nummer av Pilegrimen

Noen av oss som var med på sommerens tokt med Mathilde klarer ikke helt å riste opplevelsene ut av tanke og sinn. Dette synes tydelig på dette nummeret av Pilegrimen som har mye stoff fra seilasen, også mange fine bilder. Og samtidig inviterer vi til neste års tokt som går videre til Trondheim.

Det er dessuten ikke lenge igjen til vi legger ut på vår neste spektakulære reise; til Etiopia. Det skjer i januar, og akkurat det er ikke helt tilfeldig. Da får vi med oss Timkat-festen i Lalibela, og reiser på en tid med gunstig vær. I likhet med alle våre tidligere reiser vil også denne turen by på opplevelser innen et meget bredt spekter. Og du kan glede deg til hele seks sider om Etiopia i dette nummeret av Pilegrimen.

Anne Kristin Aasmundtveit startet i forrige nummer sin beretning om en Tyrkia-reise i Paulus’ fotspor. I dette nummeret følger hun opp med to etapper på ett brett. Hun forteller også fra sommerens organiserte vandring fra Stiklestad til Trondheim, eller fra Nordens Golgata til Nordens Jerusalem, som hun kaller det. Her møtte de pilegrimspresten Kjartan Bergslid, en humørspreder av de sjeldne.

Vi har, som alltid, flere rapporter om pilegrimsvandringer. Denne gangen en vandring kombinert med dresintur i Numedal, og italieneren Giovanni som forteller fra sin deltakelse i første del av den store pilegrimsstafetten fra Trondheim til Jerusalem. Dessuten har jeg nylig ledet en liten gruppe på noe så eksotisk som en norsk pilegrimsvandring i London.

Mange vil sikkert synes at det også er eksotisk, eller kanskje litt merkelig, at det hvert år arrangeres militær valfart til Lourdes. Dette er en tradisjon som er mye eldre enn den moderne pilegrimsvandringen ellers i Europa, og samler hvert år ca 15 000 soldater i et kjempearrangement noen få dager i mai. Norge har deltatt i denne valfarten nesten hvert år i snart 40 år.

Bente Berg og Gunnar Hokstad er stadig på farten i Spania, og forsyner oss med beretninger og betraktninger knyttet til mer eller mindre kjente caminoer. Denne gangen har Bente en refleksjon om det åndelige livet på caminoen, og berører også det alltid spennende spørsmålet ”Hva er en pilegrim?” Gunnar har vandret på Camino Norte, og har stoppet opp i den historiske byen Gernika. Derfra er det mye spennende å fortelle!

Vi har også med en fin beretning fra den skotske retreatøya Iona, med intervju av gjester og husfolk. Vi forteller dessuten om vår forenings deltakelse på den nasjonale kirkelige pilegrimskonferansen og om den nye lokalforeningen i Son. Og så har vi med en bokomtale, denne gang av Alison Rajus nye engelskspråklige guidebok Oslo – Trondheim.

Og til slutt må vi nevne at vår stadig ”Reisende Mac” – alias Eivind Luthen, også denne gangen har mye spennende å berette. Han har vært i Irland siden sist, og kan fortelle mange røverhistorier derfra. Selv om bare halvparten av dem holder vann, eller hva det nå var han lesket sin strupe på på den grønne øya, så kan det være grunn god nok til å kjøpe bladet.

Du får bladet for underpris, dvs 100 kroner på Pilegrimskontoret i Oslo, og hvis du vil at vi skal sende deg bladet i posten blir det mye dyrere.

Alternativet er selvsagt at du melder deg inn i Pilegrimsfellesskapet St Jakob, så får du bladet fritt tilsendt. Og siden vi nå går mot slutten av året kan vi tilby deg medlemskap til halv pris.
ToBe


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.