Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
14. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Årsmøte med Portugues-vandring
21.03.2015 00:33
Selve årsmøtet 14 mars var raskt tilbakelagt, så fikk vi mer tid til alt det andre


Det er alltid hyggelig å treffe pilegrimsvenner i Kampen menighetshus. Først et kort årsmøte, deretter en lang og hyggelig prat med ost og kjeks og vin og kaffe. Som vanlig hadde vi utlodning, og som vanlig var stemningen meget god. Det ble god tid til å høre om vandringer langs Camino Portugues fra Porto til Santiago de Compostela, og denne gangen ble det dobbel dose.

Selve årsmøtet var uten dramatikk. Årsmelding og regnskap ble godkjent uten protester og nesten uten spørsmål. Budsjettet ble raskt gjennomgått av kasserer Lisbeth Stigen, og valget gikk bra. Vi fikk gjenvalg av alle bortsett far Maria Aase som hadde bestemt seg for å avslutte sitt verv som ett av tre varamedlemmer til styret. Det ble ikke valgt inn noen nytt varamedlem etter henne.

Knut Andersen la frem valgkomiteens forslag. Valget tok bare et øyeblikk, og for at ikke årsmøtet skulle komme i havn alt for raskt leste han en humoristisk skildring av en pilegrimsvandring til Santiago på rim.  


Og så var det overlevering av takkegaver for året som har gått. Eivind Luthen, Lisbeth Stigen og undertegnede nettredaktør fikk hver vår blomsterhilsen, og det samme fikk avgåtte varamedlem Maria Aase og Anne-Sissel Bergum Olsen som alternerer med Eivind på Pilegrimskontoret. Styreleder Trond Muri fikk en pen flaske vin, og alt tyder på at innholdet står i stil med utseendet av flasken.

Eivind hadde fått tak i et antikvitetseksemplar av sin første pilegrimsbok fra 1992, I pilegrimenes fotspor, som for lengst er utsolgt fra forlaget. Dette eksemplaret ble nå høytidelig overrakt til styreleder Trond, som sitter i posisjon ett år til, og forhåpentligvis enda lenger. 


Medlemsmøtet som fulgte etter årsmøtet hadde selvsagt et vandringstema, og denne gang handlet det om Camino Portugues. Det var to grupper av våre medlemmer som vandret denne veien i fjor, først fem som i mai fulgte den vanligste pilegrimsveien som går inne i landet nesten rett nordover fra den gamle byen Porto. Den andre gruppen på tre damer, Signe, Bente og Ellen gikk i oktober og valgte en av de to kystrutene, og den gikk nærmest helt nede i fjæresteinene.

Kartutsnittet viser at det er fire pilegrimsveier ut fra Porto. Vandrerne i mai fulgte den blå veien, mens oktobervandrerne fulgte den grønne.


Begge variantene ble nå presentert med bilder og personlige erfaringer, og konklusjonen fra begge gruppene var at Camino Portugues varmt kan anbefales! Veien er lite anstrengende og går gjennom variert landskap på til dels meget gamle veier. Merkingen er god, det er mange valgmuligheter for overnatting, og det er mange små og hyggelige kafeer underveis. Det er mange som vandrer, men ingen av våre grupper syntes at det spilte noen rolle når det gjelder tilgjengelige overnattingsmuligheter. Og så var det hyggelig å bli kjent med pilegrimer fra nære og fjerne land.

Omtale og bilder fra Portugues-vandringen i mai er presentert tidligere her på nettsiden. Nedenunder viser vi noen bilder fra kystvandringen i oktober:


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.