Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Spania – et spennende land for pilegrimer og turister
02.07.2014 14:29
Mange norske pilegrimer som har vandret til Santiago de Compostela har kjent lysten til å oppleve mer av Spania. Og mulighetene er mange!De fleste nordmenn velger ”standardruten” – Camino Frances første gang de går i Spania. Og overraskelsen er ofte stor når de hører at det finnes et stort antall pilegrimsveier til Santiago, og at det faktisk også finnes andre spanske pilegrimsmål.

Man kan altså fortsette å oppdage stadig nye steder i dette landet gjennom mange år – som pilegrim. Og hvis man skulle ønske en variasjon, så er det selvsagt også tillatt for gode pilegrimer å prøve seg som turister i dette fantastiske landet.

Spania har mye å by på, av kunst og kultur, arkitektur, spennende historie, arrangementer og festligheter for enhver smak. Og for oss nordmenn kan man jo bare tilføye: Det finnes andre land enn Norge med fantastisk natur, og Spania er ett av dem.

I Oslo ligger Spanias turistkontor, og deres hovedoppgave er å formidle informasjon om Spania. Dette gjør de gjennom ulike arrangementer, som deltakelse på reiselivsmesser, nettverkstreff osv. Nettopp nå viser de utstillingen om prinsesse Kristina på Rådhusplassen. Dessuten ligger den spanske fullriggeren Juan Sebastián Elcano ved kai i Oslo nettopp i disse dager – vel verdt et besøk, og til lørdag kommer kopien av Kristinaskipet til Oslo.

Vi kan føye til at utstillingen om prinsesse Kristina skal flyttes til prinsesse Kristinas hjemby Tønsberg etter at den er rigget ned i Oslo 7 juli. Det arbeides også for at den skal ”vandre videre” til andre byer. Hvis du ikke får anledning til å besøke utstillingen kan du se en pdf-versjon av den her.

Spanias turistkontor utgir en månedlig bulletin på norsk. Dette er en innholdsrik og delikat trykksak med fantastiske bilder, og den anbefales varmt for alle Spania-venner. I siste utgave kan du lese mer om prinsesse Kristina og Covarrubias, om Olavskapellet og Olavsveien. Det er også stoff om pilegrimsveiene i denne utgaven, og det er en fin oversikt over landskap og severdigheter knyttet til de ulike spanske regionene. Og naturligvis er det tatt med en aktivitetskalender for viktige hendelser både i Spania og i Norge.

Du kan som regel hente frem den siste bulletinen i pdf-format ved å klikke på det spanske flagget nederst til høyre her på siden. 

ToBe


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.