Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
15. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Medlemstur til Tyrkia
08.05.2014 23:22
Medlemsturen til Cuba er for lengst historie, og vi som deltok kan glede oss over mange gode minner. I september arrangerer Pilegrimsfellesskapet St Jakob en ny, spennende tur - til Østlige Tyrkia

NB: Vi har tidligere annonsert at det også blir en tur til Selja i år. Vi har imidlertid fått flere reaksjoner på prisnivået, og har valgt å avlyse turen.


Anatolia – en annen side av Tyrkia

 

18. september arrangeres tidenes medlemsreise til Anatolia, nærmere bestemt til Trabzon som ligger ved Svartehavet. Herfra fortsetter vi vestover på fine veier mot Erzurum, Dogubejazit, Van, Diyarbakir, Urfa til Gaziantep.

Reiseruten tar oss gjennom skogkledde daler, bølgende grønne vidder, ut på stille innsjøer og opp i dramatiske vulkanfjell, mettet med legender og fortellinger.

De kurdiske landsbyene ligger strødd rundt i landskapet. Saueflokkene voktes av gjetere. Hest og traktor er det vanligste befordringsmiddel blant folk. Dette er en reise utenfor turistløypene – ”østenfor sol og vestenfor måne”.   

Trabzon.Hagia-SophiaSagnomsuste Trabzon var en gang hovedstad i det bysantinske riket. Hit kom silkekaravanene fra Persia. Trabzon var både rik og dekadent, og kulturen blomstret. Byens mektige bymurer og moskeer (ex kirker) vitner om en eksotisk og dramatisk fortid.

Fra Trabzon går turen til pilegrimsmålet Sumela. Det gresk-ortodokse klosteret er fra 400-tallet, og klamrer seg til en stupbratt fjellvegg inne i en skogbevokst bortgjemt dal. Det er som å oppleve Shangri la.

  

Senere på turen har firehjulsdrevne jeeps fraktet oss opp på 3000 meters høyde der vi gransker restene av ”Noahs Ark”. En annen dag rusler vi ute i en forreven ørken, lar oss fange av Ani, de 1001 kirkers by som ble forlatt på 1300-tallet.

Her finnes både moské og zorastertempel, og en ruvende katedral. Rundkirkene er som smykker i stein. En gang rommet denne byen 200 000 innbyggere.

Nær Van venter en ferje som tar oss ut til øya Akdamar kjent for sin vesle 900-talls kirke. Hit strømmer armenske pilegrimer fra hele verden. I Midyat besøker vi kanskje verdens eldste kirke fra det første århundre. Diyarbakirs gamle festningsmur har 82 utkikstårn, og er den lengste etter Den kinesiske muren. I Urfa, patriarken Abrahams by, kommer vi på sporet av det berømte Torinokledet.

Hver dag byr på nye sceneskifter, vi smaker oss gjennom frodige frukt- og grønnsaksmarkeder, drikker chai, studerer kameltepper eller handler tusen år gamle bysantinske mynter for en spottpris. Turen tar 14 dager med en moderne buss som inkluderer opphold på komfortable overnattingssteder.

Vi har med oss to erfarne norske guider (Nils Krister Larsen og Eivind Luthen) og en tyrkisk reiseleder.

Formålet med den kulturhistoriske reisen er blant annet å bli kjent med det tidligere Stor-Armenia, men også kirker og klostre fra andre mer ukjente kirkesamfunn. Interessante besøk i ottomanske palasser, storslåtte moskeer og barske borger hører likeens med.

Det rause og smaksrike tyrkiske kjøkken regnes som en av verdens beste, og kulinariske middager inntas hver dag. Folkedans og lokkende toner fra tabur, kaval og zurna er inkludert i programmet.

Det erfarne svenske reisebyrået King tours er vår formelle operatør. Dette er et all-inclusive opplegg. Prisen er kr 19 990. Enkeltroms tillegg er kr 3800.
Vi regner med at også denne turen vekker stor interesse.Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.