Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
15. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Rekord på Åpent hus
08.05.2014 14:43
Sist onsdag strømmet folk igjen til uformell samling i kontoret vårt i Huitfeldts gate”Rekord” er kanskje et slitt uttrykk, men likevel; denne gang var det større tilstrømning enn noen gang tidligere på Åpent hus på Pilegrimskontoret i Oslo.

I mars ble vi overveldet over at vi på det meste var 19 til stede, og nå var vi 25! Folk satt på gulvet, på bord og kasser, på Eivinds papirdunk. En satt på fanget, noen sto. Trangt, men likevel kan vi nok presse inn noen flere. Og nå er tiden tydeligvis inne for å skaffe flere stoler!

Program denne gang var en beretning med mange bilder fra Kim Elisabeth-Kristin Sollis tur langs den nye Olavsveien mellom Burgos og Covarrubias sist høst. Denne ”norske” pilegrimsveien er på 60 km, og fører frem til Olavskapellet, som ble innviet i september 2011.


Middelalderbyen Covarrubias ligger 2 km fra kapellet, og her står prinsesse Kristinas sarkofag. Prinsessen fra Tønsberg døde i Spania i 1262, etter fire års ekteskap med prins Don Felipe.

Hun hadde et siste ønske før hun døde; at det skulle reises et kapell til St Olavs ære i Covarrubias. Det skulle ta 750 år før det ble virkelighet.


Kim kunne ellers fortelle at klokketårnet til Olavskapellet er nøyaktig 29,7 meter høyt, og så kunne vi få lov til å spekulere på hva det betyr. 

Kim er aktiv i Pilegrimsfellesskapet St Hallvard, og vi kunne glede oss over at flere medlemmer av den andre pilegrimsforeningen i Oslo var med på dette arrangementet.

Eivind Luthen orienterte om turen til det gamle Armenia, dvs Øst-Tyrkia, til høsten, og kunne opplyse at det fortsatt er mulig å melde seg på.

Som vanlig hadde vi enkel servering og en uformell prat om pilegrimserfaringer og planer for kommende sesong. Det er tydelig at mange har tenkt seg ut på vandring denne våren og sommeren. Noen drar om noen få dager, andre velger sommerferien.

Noen vil gå i Norge, men de fleste hadde tydeligvis planer om å gå i Spania, og vi fikk en fin utveksling av erfaringer om praktiske sider av vandringen.

Det ble også litt avsetning på pilegrimspass og guidebøker, og ikke minst noen av de forskjellige kartene og brosjyrene over pilegrimsveiene i Spania som vi deler ut gratis.    

Det er foreløpig ikke planlagt flere Åpent hus, men det blir helt sikkert nye muligheter for å treffes igjen til høsten.Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.