Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Det bobler av liv på Kontoret
23.04.2014 15:08  

Gjennom hele vinteren har det vært et jevnt sig av besøkende på Pilegrimskontoret, men like før påske merket vår kontorsjef at det ble merkbart større trafikk. De dagene vi hadde åpent i påskeuken ble benyttet av mange, og det ser ut til at pilegrimsinteressen bare øker. De siste dagene har det vært tilløp til køer, begge telefonene har ringt, og mange er blitt godt kjent med opptattmusikken vår.

Kort sagt: Det bobler! Stemningen er høy i Huitfeldts gate 11! Folk er glade og optimistiske før de legger ut på pilegrimsvandring.

På denne tiden er det vandring i Spania som er mest etterspurt, og noen har også andre ønsker. Mange ønsker tips om gode guidebøker, og det gir vi gjerne. Noen benytter også anledningen til å støtte opp om det arbeidet Pilegrimsfellesskapet St Jakob driver ved å melde seg inn i foreningen.

Pilegrimspass og guidebøker skaffer du deg på PilegrimskontoretPågangen av utlendinger som vil vandre i Norge ventes litt senere. Noen av disse har allerede tatt kontakt via e-post, og alt tyder på at de får god hjelp hos oss. Vi selger også pilegrimspass, ca 5 hver dag.

Pilegrimene begynner å innse at det er både viktig og hyggelig med pass og stempler, og etter at kyst- og landpasset ble lansert nylig er det nå to alternativer for valg av pilegrimspass. Men saken er egentlig ganske enkel; det gamle passer best for utenlandsk vandring, det nye passet er spesielt beregnet på Norge.

Om kort tid får vi på plass en spesiell utsmykning på kontoret. Takket være en raus gave har vi fått utarbeidet et Europa-kart med de viktigste pilegrimsveiene inntegnet - og der er også Norge med! Det er kunsteren Sissel Brun-Hansen som har utformet kartet.    

Fredagsåpent
Eivind Luthen har selv betjent kontoret de fleste dagene, men vi har også en gruppe frivillige som tar vakter de dagene Eivind er opptatt med andre viktige ting. Nå er det sesong for lokale vandringer flere steder, og mange ønsker å dra nytte av Eivinds brede spekter av kunnskaper.

Nå er det bestemt at vi også skal prøve å holde åpent på fredager, altså fem dager i uken. Fredag er Eivinds (nesten) faste fridag, så denne utvidelsen av åpningstiden er helt avhengig av frivillig innsats. Vi er ikke i havn med fredagsbemanningen for mai og juni, og utelukker ikke at vi likevel må holde stengt enkelte dager. Følg med her på nettsiden! Vi informerer om de dagene kontoret holder stengt.

Ellers er det alltid tryggest med en telefon før du besøker kontoret.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.