Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Vinterveien til Santiago
13.06.2013 00:15
Mange veier fører til Santiago, og Jakobskontoret i Trondheim, med pilegrimsguidene Bente Berg og Gunnar Hokstad, vil gjerne informere om alternative ruter. De ga ut sin femte guidebok sist høstCamino Real de Invierno er en pilegrimsvei på 275 km og utgjør et alternativ til Camino Frances mellom Ponferrada og Santiago de Compostela. Siste del av denne veien sammenfaller med Via de la Plata, altså pilegrimsveien som går gjennom Spanias vestre del, fra syd til nord.


Ruta de invierno del Camino de Santiago.”Invierno” betyr ”vinter”, og grunnen til dette navnet knytter seg til muligheten for å bruke den hele året, også når hovedveien Camino Frances er vinterstengt. Det er høyden ved O’Cebreiro som er spesielt utsatt om vinteren, og med denne alternative veien kan man likevel klare å ta seg frem.

Vinterveien følger elven Sil som renner gjennom en dal syd for Camino Frances, men den klatrer også opp i høyden, og inneholder dessuten en kraftig nedstigning. Men sett under ett er vandreterrenget behagelig, og dette alternativet er verd å prøve. Merkingen er ikke like god som på den mer trafikkerte franske veien, og man må følge litt bedre med på hvor man går.Kartet viser vandringsveiene inn mot Santiago de Compostela. Camino Real de Invierno er merket med nr 45, og Camino Frances har nr 40. Fra syd kommer Via de la Plata (nr 46). Camino del Norte har nr 43, og Camino Primitivo nr 44. Pilegrimsveien mellom Leon og Oviedo kalles Camino el Salvador. 


Jakobskontoret har tidligere gitt ut fire guidebøker. De dekker følgende ruter: Via de la Plata, Camino Primitivo, Camino el Salvador og Camino Madrid (som kommer inn på Camino Frances ved Sahagun, omtrent midtveis mellom Burgos og Leon)

Denne guideboken, den femte fra Bente Berg og Gunnar Hokstad, har samme format og oppbygging som de foregående. De beskrevne dagsetappene har egne kart og en kort beskrivelse av tettsteder og landsbyer som man passerer underveis.

Det er lagt spesiell vekt på å gi praktisk informasjon av interesse for pilegrimer, som overnattingsmuligheter, butikker, spisesteder og tilgang på rent vann.

Overnattingsstedene underveis er godt beskrevet, med telefonnummer, nettside osv. De 11 dagsetappene varierer sterkt i lengde, fra 12 til drøyt 33 km. Det er verdt å merke seg at det finnes få overnattingsmuligheter utenom de beskrevne.

I likhet med de foregående bøkene har også denne guideboken mye nyttig informasjon for pilegrimer. Vi finner informasjon om offentlig transport, om mat og drikke, informasjonskontorer og viktige telefonnummer, samt en mini-ordliste.

Boken inneholder også mye om historie og kultur knyttet til det aktuelle landskapet, og ikke minst knyttet til pilegrimsmålet Santiago de Compostela.   


Boken fås kjøpt på Pilegrimskontoret og fra Jakobskontoret i Trondheim, e-post: st.jakob.trondheim@hotmail.com Pris:250 kr

ToBe


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.