Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
13. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017


Noen fine dager
i
Danmark

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Mange besøkte åpent hus
03.05.2013 11:35
Tirsdag innviet vi de nye kontorlokalene med å holde åpent hus. Mange kom, og de fleste tok seg god tidVi var drøyt 25 i alt, og det virket som om alle satte stor pris på dette enkle, men hyggelige tiltaket. Lokalene er blitt veldig fine; lyse og vennlige, med møbler som passer godt til vårt behov. Det meste er på plass, men vi mangler foreløpig både datalinje og fasttelefon. Vi skal ikke offentlig henge ut det firmaet som vi har satset på, men vi har nå ventet en måneds tid, og det er for dårlig!

Tilbake til festen: Det ble naturligvis mye pilegrimsprat. Noen sjekket guidebøker eller boksamlingen, andre prøvde å finne ut hvor de hadde truffet hverandre før. Kanskje på Caminoen? Eller en vinterdag da vi vandret i Vestfold?  Bildene med pilegrimsmotiv var hengt opp dagen før, og resultatet ble ikke så verst. Og det ble vist pilegrimsvideoer og bilder på skjerm både ute og inne. 


Det ble servert snacks og frukt og grønt og kake og brus og kaffe og vin. Formann Trond Muri holdt tale hvor han takket for den store, frivillige innsatsen med å få lokalene i orden, og han hadde store vyer for fremtiden. Kontorsjef Eivind Luthen hadde minst like mye å se frem til, og gleder seg til å ta imot mange besøkende på kontoret i tiden fremover. Det har allerede vært ganske stor trafikk til kontoret.

Elisabeth Haarstad kom med en fin orkidé, og gratulerte med de nye lokalene. Hun hadde også et lite skrin med små rosa sommerfugler som kan deles ut til pilegrimer. Fra reisebyrået Merlot fikk vi et lite oliventre, og det ble straks spekulasjoner om når vi kan regne med å høste egen frukt i Huitfeldts gt 11.

Kontorets åpningstider fremover
I tillegg til kontorsjefen er det nå fem frivillige som har påtatt seg å holde kontoret åpent. Det er satt opp en vaktliste for mai måned, og de fleste hverdagene er nå bemannet. Unntakene er tirsdag 7 og 14 mai. Åpningstiden blir kl 12-16, men det er ofte muligheter for å treffe folk på kontoret utenom denne tiden. Etter at vi har returnert fra Pilegrimsfellesskapets tur til Armenia (dvs etter pinse) regner vi med at datalinje og fasttelefon er på plass. I alle fall er det da mulig å ringe til Eivind Luthen på tlf 47 83 91 82.

Vi vil informere her på nettsiden om endringer i åpningstider og om status vedrørende tilkopling til data og telefon, og annet som kan være aktuelt. 

ToBe

Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.