Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
18. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Flytteprosjektet i full gang!
22.03.2013 19:05
Den siste uken har vært meget aktiv. Noen pakker, og andre klargjør de nye lokalene. Og det er fortsatt muligheter for å hjelpe til


Vi er i innspurten!
Påskedag må lokalene i Kirkegaten være tømt, og til og med rengjort! Kontorsjef Eivind har ryddet og pakket og kastet til den store medaljen, og noen av oss andre har blandet oss litt inn i prosjektet. Vi kan fastslå mye, blant annet at hans samling av pilegrimslitteratur med flere hundre bøker er helt fantastisk. Med litt systematisering kan vi få et utrolig innholdsrikt pilegrimsbibliotek. Det er også spart på en utrolig mengde avisutklipp om pilegrimsvandring, ikke bare fra Pilegrimskontorets snart 20 årige historie, men også fra eldre tider.

Det er med andre ord en spennende og særdeles innholdsrik pilegrimshistorie som nå er pakket i esker og poser, klar for flytting.

En del gjenstår, ikke minst fjerning av gammelt inventar som har tjent sin hensikt og nektes å få være med til Vestkanten. Vi gir gjerne bort gamle hyller, arkivskap osv.


I Huitfeldtsgaten
Ellen og Lisbeth har gjort en kjempeinnsats med vasking av utrolig skitne gulv, vegger, tak og vinduer. Brannmuren er slammet, vegger er malt, og formann Trond har lagt teppefliser på gulvet. Siste finish gjøres nå med gulvet, før vi kan begynne å plassere reoler og møbler som vi har arvet fra tidligere brukere av lokalet. Deretter kommer flyttelassene, og så begynner den store jobben med å komme skikkelig på plass.

Vi får et bra kjellerlokale med særdeles gode arkivmuligheter, og i de synlige butikklokalene blir det kombinert kontor, salong og møterom. De store vindusrutene vil vi bruke til utstilling som forhåpentligvis tenner pilegrimsinteressen hos folk som går forbi. Her kan folk komme innom og bla i aktuelle bøker og hefter, og drømme seg til fjerne pilegrimsmål. Og selvsagt får vi salg av guidebøker, pilegrimspass, blader osv. Vi tar sikte på å ha kontoret bemannet alle hverdager, og hvis vi får frivillige nok, vil vi også se på mulighetene for å ha åpent på lørdager.

Telefon og data
Vi jobber nå med en ny bredbåndsavtale, og vil beholde fasttelefonen. Den kommer imidlertid til å få et nytt nummer. Den gamle telefonen kuttes i løpet av de nærmeste dagene, og foreløpig vet vi ikke når den igjen er operativ.

Vi trenger fortsatt hjelp!
Selve flyttesjauen skjer fra mandag i påskeuken. Vi trenger folk som kan bære og lempe det som skal til de nye lokalene og det som skal kjøres til gjenbruksstasjon. Vi vet ikke hvor lang tid dette tar, men vi vet i alle fall at vi trenger hjelp til rengjøring etter at kontoret er tømt. Hvis du har tid og mulighet for en innsats kan du ringe Lisbeth Stigen på tlf 90 16 33 19.
Kontoret er stengt!
Kanskje en unødvendig informasjon - men Pilegrimskontoret er nå stengt, og det varer i alle fall til over påsken. Foreløpig vet vi ikke når det nye kontoret er så klart at vi kan åpne igjen, men det kommer beskjed her på nettsiden den første uken av april. Telefonen stenges også, men det går bra å ringe mobilnummer 47 83 91 82. Alternative nummer: 48 04 42 89 eller 90 16 33 19. Vi beholder e-adressen inntil videre, og e-post vil bli sjekket med ujevne mellomrom. Hvis det er henvendelser som haster bør du imidlertid ringe.  


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.