Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
15. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Årsmøtet på Kampen
19.03.2013 12:27
Årsmøtet gikk denne gang raskt unna, med lite diskusjon. Medlemsmøtet brakte oss over fjellet til Røldal, og vi fikk presentert noen originale reiseplaner også for neste år

Årsmøtet i Kampen menighetshus lørdag ettermiddag gikk raskt og rolig for seg. Det var bare noen få spørsmål til årsmeldingen og ingen protester til regnskapet, som ble lagt frem meget oversiktlig og ryddig av Maria Aase. Hun presenterte også budsjettet, som var godkjent av styret. Valget medførte ingen store overraskelser. Anders Drengsrud Førde hadde uttrykt ønske om å tre ut av styret, men da det sist år var valgt inn ett ekstra varamedlem, gikk ett av dem, Bjørg Mai Salberg inn på fast styreplass. Hun og de andre som sto på valg hadde på forhånd sagt seg villig, så valget gikk greit. Vår styreleder, Trond Muri, hadde igjen sagt seg villig til å fortsette i dette vervet, og han fikk årsmøtets fulle støtte.

Trond Muri fortsetter som styrelederAnders Drengsrud Førde har trukket seg fra styretBjørg Mai Salberg er valgt inn på fast plass i styret
Den eneste diskusjonen dreiet seg om kontingentens størrelse. Den er nå på 400 kr, og de aller fleste mente at den bør heves betraktelig fra 2014. Et forslag på 500 kr fikk sterk støtte, men vi modererte oss, og landet på 450 kr. Det var tydelig at motivasjonen hos en del av medlemmene for en kraftig kontingentøkning lå i de nye lokalene som vi snart flytter inn i. Leien blir høyere, og det koster også en del å sette lokalene i stand.

Etter det korte årsmøtet var det servering med sedvanlig innhold; ost, kjeks, frukt, vin, mineralvann og kaffe.
  

Mange kjente få, og det ble god anledning til å gjøre noe med det.

Margit Gjørv forteller om Røldals-vandringen

Deretter fikk vi kveldens hovedprogram: Pilegrimsvandring til Røldal. Margit Gjørv, som har stått ansvarlig for gjennomføringen av disse vandringene de siste årene, hadde tatt turen over fjellet til oss her østpå for å fortelle om vandringene fra Seljord til Røldal.

Hun viste mange bilder fra nydelige områder, bl a over Haukelifjell. Noen av bildene var fra vandringer mange år tilbake, og det kom gjenkjennende nikk fra salen. Vi så bare sol og fint vær på disse bildene, men Margit måtte medgi at det nok hadde vært mye regn på enkelte turer.

Vi brukte også en del tid på å orientere om de nye lokalene, og om planlagte reiser og arrangementer. Vi flytter inn før påske, dvs i løpet av de nærmeste dagene. En ivrig dugnadsgjeng har gjort en kjempeinnsats for å få mest mulig klart før flyttelassene kommer, og deretter tar det nok litt tid å få alt på stell.

Vi planlegger stor innvielses- fest tirsd 30 april, noe vi kommer tilbake til etter hvert her på nettsiden.

Ellen Haugvad gjør en innsats for å klargjøre de nye lokalene

Det er store reiseplaner for 2014. Foreløpig ligger disse et sted midt mellom idé- og planstadiet. Den ene planen går ut på å seile med Christian Radich til Spania og vandre til Santiago de Compostela. Den andre sikter over havet til Cuba og diverse pilegrimsmål der, kombinert med seilturer i Karibien.

Hva vi får til av disse ideene er foreløpig usikkert, men vi oppnår ikke noe uten å satse stort. Om noen uker drar en del av oss på pilegrimsreise til Armenia, og der er det fortsatt 3 plasser ledig.


Lørdag13 april kl 10 inviteres alle som vil vite mer om pilegrimsvirksomhet til et uformelt treff på Kjelsås jernbanestasjon. Mer informasjon kommer ganske snart her på nettsiden

    

Vestby pilegrimsforening stiftet
Utpå kvelden fikk vi en stor overraskelse da fire friske fyrer fra Vestby spratt en flaske spansk Cava og erklærte at de nå hadde startet Vestby pilegrimsforening. Det har vært mye pilegrimsaktivitet i Vestby i flere år, og nå kommer det sikkert til å skje enda mer der.

På bildet ser vi initiativtaker Truls Erik Dahl bak sammen med styreleder Trond Muri med Cava-en. Foran sitter Per Gunnar Larsen, Trond Kivijervi og Malvin Nordstrand. 

ToBe


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.