Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Nettsiden i 2012
09.01.2013 23:57
Nettredaktøren har nå analysert tallkolonner og kurver for 2012. Resultatet viser at folk alltid drømmer om en vandring i Spania, men også denne gang er Jakobs brønn langt mer populær enn nyhetene på forsiden


Så viser det seg altså at det fortsatt er Jakobs brønn som er mest besøkt på vår nettside. Dette gjelder ikke bare totalt for hele året, men Brønnen er faktisk på toppen av statistikken de fleste månedene. Ellers er det menyen til venstre på forsiden som besøkes mest, og av de enkelte postene der skifter informasjon om pilegrimsvandring i Norge og til Santiago på å ligge høyest. 
Tendensen er at flest er interessert i Norge om våren og Spania om høsten. Om sommeren er det mange som vil ha informasjon fra overnattingsguiden.


Spania og eksotiske pilegrimsturer
Ellers hentes det gjennom hele året informasjonen om det trønderske Jakobskontorets vandringer i Spania, og det er langt fler som går inn på denne siden enn på de mest aktuelle nyhetsoppslagene. Av nyheter ellers er det mange som leste om Pilegrimsfellesskapet St Jakobs arrangementer; turen til Solovki sist høst, neste års tur til Armenia, høsttreffet, årsmøtet og teaterbesøket med Abrahams barn. Informasjoner om planlagte pilegrimsvandringer og vandringsrapporter blir også lest av mange.

Av andre populære nyheter sist år kan nevnes Massimo-filmen om vandring til Nidaros, pilegrimsfrimerkene som ble lagt ut for salg i våres, Trond Muris Betlehemsvandring og Frank Johansens lange padletur mot Santiago.


En litt besynderlig sak er at mange gamle nyheter og informasjoner fortsatt har meget stor interesse, og enkelte nyheter fra 2007 og 2008, og enda lenger tilbake har mange besøkende.  


Tørre tall
I 2012 ble det lagt ut færre nyheter enn de foregående årene: 116, mot 128 i 2011. Også antall saker som er lagt i Jakobs brønn er redusert, sist år var det 68. Registreringen av antall besøk og ”sidevisninger” varierer sterkt mellom de ulike analyseverktøyene, men vi ligger nå på 360 daglige besøk i hht nettsidens eget statistikk-verktøy. Dette er en liten økning fra 2011-besøkene (347). I alt ble det lastet ned en datamengde på 114 Gb fra vår nettside, en markert økning i forhold til året før (98 Gb). 
 
86% av besøkene på nettsiden skjer fra norske adresser. Av utenlandske besøk ligger Danmark på topp med 2%, tett fulgt av Sverige, Spania, Tyskland og USA.En dag i april --
Statistikken viser en relativt begrenset variasjon i besøkstall, men med litt større interesse om våren og tidlig på sommeren. Imidlertid registrerte vi et merke-lig sprang i været 2. påskedag, med litt over 500 besøk og hele 1300 sidevisninger.
Det var spesielt mange som ville sjekke informasjon om pilegrimsvandring i Norge nettopp denne dagen, men også lenker til nettsider og overnattingsguiden ble besøkt av uvanlig mange. Det var også flere enn normalt som ville sjekke mulighetene for pilegrimsvandring i Spania.
 

Sårbart system
Et virusangrep på min pc medførte beklageligvis store forsinkelser og problemer med å få ut nyheter og oppdateringer i sommer og utover høsten, dvs på den tiden da det var mest å rapportere. Problemene henger sammen med at vår nettside bruker et gammelt program som ikke samarbeider med nyere versjoner av nettlesere og kontor-programmer.

Etter mye prøving og feiling kom jeg omsider frem til en løsning hvor alle nyheter og større oppdateringer skjer med to pc-er som kjøres parallelt, en av dem er 11 år gammel og heldigvis ikke oppdatert på mange år. Dette opplegget fungerer nå rimelig godt, men er utrolig tregt.Tilgang på stoff
Det er mange i løpet av året og forrige år som har sendt meg stoff som det ikke har vært tid og ressurser til å få lagt ut. Dette er beklagelig, særlig når jeg vet at det er lagt ned mye jobb i utarbeidelse av dette materialet. Det er mulig at en del av dette kommer utover vinteren, litt avhengig av hva som dukker opp av nye ting.
Til tross for stor ”backlog” fra forrige år håper jeg at det kommer inn ferskt stoff i 2013. Husk at vi bør ha med noen bilder, men ikke send meg for mange! 
 

Ny nettside?
Vi har i et par år snakket om å lage en helt ny nettside. Problemet er at det er et omfattende og arbeidskrevende prosjekt, spesielt hvis den gamle nettsiden skal leve videre parallelt med dette arbeidet. Sannsynligvis blir det til at vi stenger den gamle fullstendig i en periode.

I tillegg til oppbyggingen av den nye nettsiden må vi overføre hele vårt historiske nyhets- og bildearkiv, og dette er mest arbeidskrevende. Men jobben kan utføres av flere personer, og jeg tar imot frivillige til denne jobben med åpne armer! Jeg forventer ikke profesjonelle aktører. Tålmodighet og nøyaktighet er de viktigste egenskapene. Så tar vi eventuell opplæring underveis.

   

Jeg takker for følget i 2012, og ønsker alle våre nettlesere et riktig godt nytt år!

Hilsen nettredaktør Tormod Berger


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.