Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
18. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Årsmøte med mye tilbehør
30.03.2011 23:31
Vi hadde et kort årsmøte med lite dramatikk, etterfulgt av et langt og meget innholdsrikt medlemsmøte, med beretningen fra en gategutt og sanger med mye mening


     

Årsmøtet
Årsmeldingen
ble godkjent uten diskusjon, og med bare noen få oppklarende spørsmål. Det ble kommentert at foreningen har hatt mange aktiviteter siste året.

Regnskapet er ikke klart, og ble derfor ikke lagt frem. Grunnen til det er skifte av regnskapsfører to ganger etter Rolf Eckbos død i høst, og problemer knyttet til formalitetene nyttet til dette. Lisbeth Stigen sa seg villig til å overta jobben med regnskapet etter jul, men har ennå ikke adgang til hverken kassa eller regnskapet. Årsmøtet ga styret fullmakt til å godkjenne regnskapet tidligst en uke etter at det er klart fra revisor. Regnskapet sendes elektronisk til alle medlemmer som var tilstede på årsmøtet, og til andre medlemmer som ber om det (kontakt styreleder Trond Muri eller nettredaktøren)

Valget gikk også greit. Formann Trond Muri tok gjenvalg ett år til. Det samme gjaldt styremedlem Lisbeth Stigen og de to varamedlemmene Maria Aase og Bjørg Mai Salberg. Rune Gjerdingen ønsket ikke gjenvalg, og her ble Anders Drengsrud Førde fra Drammen valgt inn.  

Medlemsmøtet
Etter et ganske udramatisk årsmøte gikk vi rett over på medlemsmøtet, og her fikk vi innblikk i en historie som var noen hakk sterkere.

Tidligere fransiskanermunk Ole Martin Holte tok oss med på en ganske utrolig historie, så å si fra Oslos nattside, og med han selv i sentrum som uteligger på deltid. Og det mest interessante var hans personlige refleksjoner rundt det han hadde vært med på. Her kan du lese mer om det han fortalte.


Vår styreleder sørger alltid for at vi får noen gode runder med ost, kjeks, frukt, vin, mineralvann og kaffe. Denne gang bød han på spesialimportert ost i hele stykker før den spesialimporterte svenske visesangeren, låtskriveren og læreren Jimmy Ginsby slapp til. 

Jimmy presenterte alvorlige og vanskelige temaer som livet, døden, kjærligheten og Gud.  Det var sanger om barn og voksne, alvor og skjemt, og mye glede! Og noen riktig gode historier innimellom.

Jimmy arbeider med å oversette Erik Bye til svensk, og han ga oss noen eksempler på hvordan det ville bli, med både Pilegrimsvise og sangen om Guds klinkekuler. Han hadde også en sang om underet i Lourdes og den unge piken Bernadette som fikk oppleve dette.

Jimmy er godt kjent for den fine sangen Gud har en hånd å holde i, og han utdypet gudsbegrepet på en meget tankevekkende, men samtidig lettfattelig måte. Blant de mange små historiene han krydret sin fremføring med kan vi jo gjenta hva presten svarte da han ble spurt på t-banen om hvilken gud han trodde på: Jeg tror antakelig ikke på den gud som du tror at jeg tror på.    


 

Nytt styremedlem
Anders Drengsrud Førde
er en ung mann med meget allsidig bakgrunn. Han er utdannet som journalist, sykepleier og litteraturviter. Anders har jobbet i lokalavis og skrevet om litteratur, men arbeider nå i hjemmesykepleien. Det er mye som tyder på at vi skal klare å dra nytte av hans brede kompetanse, ikke minst innen journalistikk. Kanskje her på nettsiden, eller kanskje i Pilegrimen? Eller kanskje begge deler?

Oppgavene og utfordringene er mange, men vi får kanskje overlate til han selv å velge.

  


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.