Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
14. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Samling om middelalderen
22.03.2011 22:36
Det ble en skikkelig middelalderfest da representanter for en rekke av Vestfolds middelaldermiljøer møttes på Slottsfjellmuseet den første lørdagen i mars.


Helgens inspirasjon og begivenhet er over, Middelalderfest i Tønsbergs nye flotte Slottsfjellsmuseet. En stor takk til spesielt dere to Eivind Luthen, leder for Pilegrimsforeningen i Vestfold og Einar Chr. Erlingsen, adm leder for Nytt Osebergskip og Stiftelsen Nye Osebergskip. Dere er kjempeflinke på formidling og informasjonsarbeide, som dere hele tiden gjør til glede for oss alle. Dere to er drivende gode i sammen!!
 
Det var spennende å høre om den nye foreningen Prinsesse Kristina av Tunsberg som var etablert nå, der leder for gruppen Anna Evelyn C. Lindhjem ga et fint innlegg. Denne nye etablerte foreningen i mai 2010 får vi helt klart høre mer om. Likeledes hadde adm leder Kim Hjardar for Levende Historie, et fortryllende innlegg om deres entusiastiske arbeid videre fremover for Borre Vikinglag. Det skjer mye i Vestfold nå for tiden!
 
Midgard historiske senter og adm leder for kulturarvformidling og arkeolog Lena Fahre holdt et interessant innlegg om videre fremdrift på mange felt. Vil absolutt anbefale alle å besøke Midgard historiske senter ved Borrehaugene, for der skjer det mye spennende forskning til glede for store og små. Satsingsområdene, kunnskap og formidling er tilrettelagt for den yngre generasjonen, nemlig barna våre.
 
Dere greide å samle rundt 50 entusiastiske middelalder-inspirerte deltakere og medarbeidere til et herlig viking-festmåltid, urgamle spennende folketonesang av Elfi Sverdrup og interessante foredragsholdere og ledere fra hele fylket.
 
Tønsberg middelalderfestival er i år 27 mai - 30 mai, så vi har god tid på å foreberede oss nå.  Ellers går arbeidet på Oseberg skipet stødig fremover, og Geir Røvik og hans eminente håndverkere og hjelpere i alle aldre bare blir flere og flere. Det var veldig hyggelig å treffe Osebergskip-byggerne, treskjærerne og tekstil-, kostymesyersker, designere, tekstil- og vevegruppen. Flott innsats av frivillige hjelpere av internasjonal herkomst og dere tømrere, snekkere, smed og spesialister på vikingbåt som holder til på Lindahlplan nede på bryggen i all slags vær. Men nå var dere gjester til middelalderfestens nydelige dekkede langbord.  Alle dere fortjener all hyllest og stor applaus minst en gang om dagen. Lykke til videre på seilasen!
 
Det var et vakkert skue med flotte kostymer i mange tekstil-varianter og selvsydde middelalder- og vikingdrakter. Det her var en vitamininnsprøytning og vårens første varme dager, så nå har vi MYE å glede oss til fremover :-))
 
Stor takk også til Anne Kari Martinsen og hennes stab som pyntet bordene og laget nydelig middelaldersk inspirert mat. Og ikke minst til Elfi Schjelderup som kvedet, som trollbandt oss med strupesang. Det var vel slike magiske toner vi kunne forvente oss fra seidekvinnen i Osebergskipet?

Men hun var ikke så vakker som Elfi - da.
 
Wenche Samnøy

Du kan lese mer om det nye Osebergskipet her


innovaeditor/assets/admin/TO_Middelalderfest 01.jpg


Sterkt miljø: Middelalderinteressen blomstrer i Vestfold. Fra venstre: Einar Chr. Erlingsen, (styreleder Stiftelsen Nytt Osebergskip), Anna Evelyn Lindhjem (styreleder Kristina-foreningen), Eivind Luthen (leder av Pilegrimsforeningen), Terje Floberg (festivalsjef Tønsberg Middelalderfestival), og Kim Hjardar, (”høvding” i Borre Vikinglag). (Foto: Tordis Ødbehr)
 

Bildetekser:

1: Presentasjon: Styreleder Einar Chr. Erlingsen (stående) forteller om Nytt Osebergskip. (Foto: Wenche Samnøy)

2: To ledere: Kim Hjardar fra Borre Vikinglag (nærmest) og Eivind Luthen fra Pilegrimsfellesskapet St. Jacob. (Foto: Wenche Samnøy)

3: Mann for sin hatt: Stella Polaris’ Per Spildra Borg har gjennom snart to tiår vært en av drivkreftene bak middelalderinteressen i Vestfold. (Foto: Wenche Samnøy)

4: Høvdingtreff: ”Viking-Anders” fra Borre Vikinglag og Geir Røvik fra Nytt Osebergskip. (Foto: Wenche Samnøy)

5: Festkledt: Wenche Samnøy viser fram en middelalderinspirert festdrakt, mens Kim Hjardar stolt viser fram sin vikingdrakt. (Foto: Tordis Ødbehr)

6: Unik sang: Elfi Sverdrup underholdt med sin helt spesielle tradisjonssang for en forsamling som knapt trodde sine egne ører. (Foto: Wenche Samnøy)

7: Festbord: Deltagere under samlingen av gode middelalderkrefter på Slottsfjellmuseet. (Foto: Wenche Samnøy)

8: Engasjert: Terje Floberg forteller om planene for årets Middelalderfestival den siste helgen i mai. (Foto: Wenche Samnøy)
Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.