Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. mars 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

Husk! Årsmøtet 30 mars


Torsdag 4 april blir en viktig dag i Tønsberg.
Med heldagsseminar på staselige Villa Møllebakken.
Mange har meldt seg på, men det er god plass til flere!
Klikk på bildet under for å se hele programmet

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Jakobs brønn er mest populær!
06.01.2011 00:00
Statistikken for besøk på Pilegrimsfellesskapets nettside året 2010 viser små variasjoner i forhold til forrige år. De faste sidene besøkes oftere enn nyhetene, og de fleste titter først i Brønnen

Antall besøk har gått en tanke ned, fra 458 til 456 i snitt pr dag. Antall sider som er lastet ned har også gått litt tilbake, men datamengden som er hentet ut er økt merkbart – fra 82,4 til drøyt 108 GBytes. Det er lagt ut 160 nyheter, og nærmere 300 ”sider”, inkl en rekke oppdateringer. Vi har hatt 160 artikler i Jakobs brønn, og 49 gullkorn. 
 

Hva prioriterer leserne?
Jakobs brønn ligger konstant på topp. Denne siden besøkes jevnt over ca tre ganger så ofte som den ferskeste nyheten.
Ellers besøkes noen av de faste sidene i hovedmenyen omtrent like ofte som nyhetene. Mest lest er informasjon om norske pile-grimsveier, om Santiago de Com-postela, Overnattingsguiden, lenker til andre nettsteder,  opp-lysninger om Pilegrimsfelles-skapet St Jakob og Pilegrims-kalenderen.

Klosterhage i Moissac. Foto: Dag Eirik Løvås

Snart fremme ved målet. Foto: Bente BergDe nyhetsoppslagene som ble mest lest i 2010 var, nærmest uten sammenlikning Bente Berg og Gunnar Hokstads invitasjoner til organiserte vandringer i Spania. Også andre artikler om Spania har vært godt besøkt. Ellers er det mange som henter frem bilder fra fotogalleriet, og det skjer også ganske ofte at flere år gamle artikler hentes frem.

   

Hva var viktigst i 2010?

Vi fokuserte naturligvis på det faktum at det ble feiret Hellig år i Santiago de Compostela i 2010, og hadde flere reportasjer om norske pilegrims-venner som deltok ved ulike arrangementer der.

Hellig år i Santiago


Stafettstaven overleveresLoggboken som fulgte stafettstaven

Også Pilegrimsstafetten med staven som ble fraktet fra Stiklestad 25 februar og kom frem til Santiago 18 september var en stor sak. Denne egnet seg godt for nettsiden siden vi presenterte et stort antall lenker. Pilegrimsstafetten var dessuten et godt eksempel på at det er mulig å samarbeide innen pilegrimsmil-jøet om et spennende prosjekt, og det var morsomt å registrere den fantastiske innsatsen fra enkeltpersoner og grupper. Vedlagt her kan du se en helt ny plakat som viser den lange veien for vår norske stafettstav. 

”Fantastisk” er også rette ord for alt det som har skjedd i Øster-dalen denne sommeren. Vi dekket en del av det her på nettsiden, men pilegrimsfolket på de kanter er gode til å informere på egne nettsider. Og da tenker vi spesielt på Aslaug og Asbjørn Haugen, som her er fotografert foran deres eget, åpne pilegrims-herberge Smedberget i Rendalen
Smedberget pilegrimsherberge

Vandring langs Mjøsa mot Domkirkeodden

Pilegrimsfellesskapets utstillingpå SeljeEllers var nettredaktøren med på pilegrimskonferansen på Selje, åpningen av det nye pilegrims-senteret i Hamar og nettverksmøtet på Lia gård i Østerdalen. Dette var tre flotte arrangement, med ulikt preg og vinklinger, og alle tre ble behørig referert her på nettsiden.
  

Dette året ble det ikke arrangert noen Bastøy-vandring, men vår nettside ble meget aktivt brukt under vandringen for innsatte ved Bergen fengsel. Opplegget med toveis informasjon og hilsener fungerte meget bra, og interessen var overraskende stor.

Vandrere fra Bergen fengsel 17_juni 2010

Julemarked i TønsbergAktiviteter og vandringer arrangert av Pilegrimsfellesskapet St Jakob har selvsagt vært viktig for nettsiden vår. Vi har hatt med mye om ting som skjer spesielt i Oslo, Vestfold og Buskerud, og har også fått med stoff om de organiserte langvandringene til Nidaros, Røldal og i Valdres. Vi har naturligvis også tatt med vandrerhistorier både fra Norge og andre land.
  
Vi har dessuten kunnet glede oss over at det også i 2010 er åpnet nye pilegrimsherberger.
 

Pilegrimsfellesskapets Trond Muri ved åpningen av herberget ved Ringsaker kirke Det nye herberget i Fåberg


Vi har heller ikke latt det gå upå-aktet hen at vår styreleder har tilbakelagt en ny etappe på veien til Betlehem med Jostein Gaarders bok ”Julemysteriet” som guidebok, at vårt styremedlem Dag Eirik Løvås har pilegrimssyklet fra Nordkapp til Gibraltar, med mange stopp ved pilegrimsmål underveis, eller at pilegrimsaktive Rose Zavodny har kommet med bok om egen pilegrimsvandring på Caminoen.Dag Eirik klar for start fra NordkappPilegrimsfellesskapets stand på Reiselivsmessen 2010”Takk for at dere er her” lød kom-mentaren fra en av de besøkende på Reiselivsmessen i Lillestrøm i januar. Det er dyrt å delta på slike messer, men foreningen vår slo på stor-tromme og rigget til en liten stand disse dagene. Det var topp stemning, og utrolig mange hyggelige samtaler med nysgjerrige besøkende.

Et høydepunkt for nettredaktøren var en påspandert pressetur til Malta i påsken. Det ble noe helt annet enn vanlig pilegrimsstandard, men det går jo an å tilpasse seg femstjerners standard når det først byr seg. En god pilegrimsregel er å ta ting som de kommer, og det gjorde vi virkelig på Malta. Siste måltid på Malta
Det ble et tett og meget lærerikt program for daglig leder og meg. Med mengder av historie, tradisjoner, kultur og ikke minst et meget sterkt bilde av en påskefeiring som står i stor kontrast til den typisk norske.


  
Har det skjedd noen utvikling på nettsiden?

Johannesgården retreatsted og pilegrimsherberge på Brøttum

Ikke så mye som jeg hadde ønsket og trodd. Noen av de faste spaltene er oppdatert, og dette gjelder først og fremst Overnattingsguiden som var relativt godt ajourført før vandresesongen startet. Også spaltene Norske pilegrims-ressurser og Pilegrimskalenderen er blitt prioritert, så får det være et mål for dette året å oppdatere flere av de andre spaltene.
Planene er voldsomme, viljen er stor, evnen er heller ikke så verst, men dessverre: dette arbeidet krever mye tid, overskudd og tålmodighet.


 
Behov for hjelp!

Dermed kan det passe bra å formidle ønsket om hjelp til vårt frivillige arbeid med nettsiden. Noe av arbeidet er tradisjonelt journalistarbeid og krever ikke spesielle datakunnskaper, men jeg kan også tenke meg hjelp av medarbeidere som kan noe om nettarbeid eller som ønsker å lære det.

Det er mye hygge og trivsel knyttet til dette arbeidet, og kontaktnettet til det levende pilegrimsmiljøet er meget stort!

Ta kontakt hvis du vil bruke tid på nettsiden, eller vil vite mer!Tormod Berger 


Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.