Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
15. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Dag Eirik i Santiago
19.09.2010 15:26
Vår syklende pilegrim, Dag Eirik Løvås startet sin 7120 km lange sykkeltur fra Nordkapp 1. august. I går kom han frem til sitt tredje pilegrimsmål, Santiago de Compostela

Det har så langt vært rolige dager og harde dager, sol og regn – mye regn! Korte og lange etapper, noen overnattinger i seng, men mest i telt, mye ensomhet, men også fantastiske møter med mennesker underveis.

Pilegrimen vår startet på Nordkapp, dvs han startet egentlig i Honningsvåg og syklet til Nordkapp og tilbake før han fortsatte gjennom deler av Norge og Finland, mesteparten av Sveriges bakkelandskap, Danmark, en bit av Tyskland, gjennom store deler av et meget vindfullt, men sykkelvennlig Nederland, Belgia med noen forferdelige sykkelveier, praktisk talt hele Frankrike, og så Spania, dvs områdene i nord.

Her hadde han ikke planlagt å følge den velkjente pilegrimsveien Camino Frances, men ta Camino del Norte, dvs kystveien.

Dag_i_Spania.jpg - 31.75 KB

Han syklet først helt ut til Biscayabukta, og startet friskt langs kystveien, men ble nærmest tvunget til å endre kurs av en meget spesiell grunn: De spanske skiltene var overmalt og helt uleselige, bare de baskiske var lesbare, men helt uforståelige for vår norske pilegrim. Selv en resirkulert trailersjåfør ga opp å finne frem!

Han svingte i stedet sydover til kjente strøk, og traff den kjente pilegrimsveien ved Estella. Her hadde han gått før på sine egne ben, her var han lommekjent!

Han har også endret ruteplanen tidligere. Dette betød at både Aachen og Chartres ble kuttet ut, og han unngikk også Paris. Men Dag Eirik fikk et hyggelig besøk på Vadstena og han besøkte også Lourdes helt syd i Frankrike.

Oppholdet i Santiago denne gangen ble kortvarig. Han hadde tatt sikte på å treffe på stafetten med vår norske stav fra Stiklestad som skulle være fremme nettopp i går. For noen måneder siden hadde han selv organisert stavstafetten gjennom Vestfold, og brakt staven over havet til Danmark. Foran katedralen var det mye folk, men han så ingen norsk stafettstav.

Dermed fortsatte han ferden og er nå på vei inn i Portugal. Der besøker han kanskje pilegrimsmålet Fatima før turen ender helt i syd, dvs i Gibraltar.

Dag Eirik har lagt ut dagboksnotater for hver eneste dag av turen, ja det begynte lenge før starten 1 august. Her deler han med seg av slitet, problemene og de mange gledene underveis. Klikk deg inn og les hans historie – med mange fine bilder!

Og hva med stafettstaven? Alt tyder på at den er kommet trygt frem til målet. Vi formidler mer informasjon så snart vi vet noe mer.  


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.