Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimshøst
17.08.2010 00:41
Det er stor pilegrimsaktivitet å registrere nettopp nå. En driver med skikkelig langsykling, noen har en sterk dragning mot Verdens ende, flere utlendinger synes at høsten er en fin tid i Norge og nettredaktøren skal prøve seg som pilegrim


Gruppen som går sørover mot Tønsberg og Verdens ende kom vel av gårde fra Oslo på søndag. De var riktig nok bare noen få vandrere den første dagen, men det tar seg opp etter hvert.Underveis hadde gruppen en liten markering ved graven til pilegrimen Erik Bye ved Asker kirke.

Vi kan desuten avsløre at kjentmannen Eivind Luthen klarte å lede gruppen på gale veier i dag, men de tok seg inn, og kom etter hvert frem til ”verdens fineste pilegrimsherberge”, dvs det nye herberget i Lier. Her var det flammende ild, med den store gryta hengende over flammene.


To tyskere startet fra Oslo på torsdag, og har Nidaros som mål. En annen tysker, bosatt i Lofoten, gikk hjemmefra til Oslo i fjor. Nå fortsetter han sydover langs Hærvejen i Danmark. Han har med seg en polarhund på vandringen, og det rapporteres fra vanligvis pålitelige kilder at han går uten mobiltelefon. Susan Legg fra New Zealand var nylig innom Pilegrimssenteret i Oslo og fikk råd og veiledning før sin lange ferd fra Nidaros til Santiago. Planlagt start er i morgen, 17 aug. 
 

Og vår syklende pilegrim, Dag Eirik, som startet fra Nordkapp 1 august, er nå kommet til Mora. Hans første pilegrimsmål er Vadstena, og dit når han om tre dager, eller bare to – hvis han har medvind.

(Bildet er hverken fra Nordkapp eller Mora, men fra et sted i Finnmark hvor det ikke kan være enkelt for dyslektikere)

 

Fredag den 13. ble for øvrig ikke helt god for vår syklende venn. For det første var han nær ved å sovne over rattet, og like etter veltet sykkelen slik at ledningen til sykkelcomputer-en røk. Redsel og gru!

Dag Eirik tok en rask beslutning om ikke å bryte løpet selv om telleverket nå måtte nullstilles. Dvs 1372 km bortkastet sykling frem til Östersund!

 (For lesere som ikke helt skjønner dette med fredag 13. kan vi henvise til vår meget opplysende artikkel om nettopp paraskavedekatriafobi).


Og hvordan går det forresten med den norske pilegrimsstafettstaven? Stein Thue forteller i stafettbloggen at staven, etter et opphold på noen dager, startet sin vandring fra le Puy i Frankrike, dvs på Via Podensis mot Santiago. I morgen 17 august ankommer den  St Jean Pied de Port ved foten av Pyreneene. Så starter selve innspurten mot målet, og i Triacastela, seks dagsetapper fra Santiago de Compostela, overtar trønderne Helga og Geirmund Lykke og fører staven frem til målet 18 sept.

Utsikt.jpg - 38.66 KBJeg får vel også føye til at nettredaktøren skal heve sitt blikk fra pc-skjermen og skue oppover og utover den høstkledde Gudbrandsdalen om noen få dager, og kanskje får jeg se Snøhetta i høstsol?  For første gang siden jeg gjorde ferdig feltarbeidet med guideboken Hamar – Nidaros i 2004 har jeg nå planer om å foreta en grundig sjekk og oppdatering av noe av informasjonen i boken.

Mye har skjedd i disse årene: pilegrimsveien er lagt om, selv om jeg skulle ønske at dette var gjort flere steder, merkingen skal være bedre og det har kommet nye herberger. Jeg gikk noen dager frem til Hamar i mai, og ble ganske skuffet når jeg så hvordan merkestolpene var forfalt, og ofte revet over ende i det området. Men kanskje det er bedre lenger nord?

Den som vandrer får se!
Og den som følger med på denne nettsiden får svar - etter hvert


Og siden jeg har tenkt å praktisere som skikkelig pilegrim denne gang, dvs ikke dra med meg datautstyr på vandringen, må jeg be leserne av nettsiden om ikke å forvente noe særlig med nyheter den nærmeste tiden.

ToBe


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.