Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
13. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017


Noen fine dager
i
Danmark

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimsferd for tillit på jord
13.08.2010 23:58
Taizé-fellesskapets pilegrimsferd for tillit på jord holdes i Oslo og Trondheim 17 - 19 september. Arrangementet er spesielt rettet mot ungdom og unge voksne mellom 15 og 30 år


Pilegrimsferden for tillit på jord ble startet i 1970-årene av Taizés grunnlegger, bror Roger. Den samler unge voksne til treff i alle verdensdeler.

 I Oslo og Trondheim vil bror Alois og andre brødre fra kommuniteten i Frankrike komme sammen med ungdommer og unge voksne som bærer med seg både tro og tvil.

De viktigste leddene på programmet er felles daglig bønn, og samlinger i små grupper som vil berøre emner fra brevet som bror Alois har skrevet for 2010: Brev fra Kina.


Hva er Taizé?

Taizé er en liten landsby i Frankrike. Her ligger det økumeniske klosterfellesskapet Kommuniteten i Taizé, som hvert år får besøk av over 100.000 unge mennesker fra hele verden. Brødrene i fellesskapet kommer også fra alle verdensdeler, med bakgrunn fra både protestantiske og katolske tradisjoner.

I Taizé tar de i mot ungdommer med like forskjellige bakgrunner: både protestanter, katolikker, ortodokse, og de som ikke vet om de får til å tro. Mange har fått trygghet til å finne fram til sin kristne tro i Taizé, eller på nyttårsmøtene som samler 30-50.000 unge i en europeisk by hvert årsskifte. Mange blir inspirert av møtet med de andre unge, stillheten og sangene i den felles bønnen, og åpenheten for hvordan Guds kjærlighet kan bli en positiv kraft i livet og i arbeidet for en rettferdig verden.

I vårt land la Taizé-fellesskapet grunnlaget for retreatarbeidet, som i løpet av 60 år har betydd mye for mange mennesker. Sandom i Ottadalen var vårt første retreatsted, og i dag har den norske retreatbevegelsen mange ulike tilbud på en rekke steder. Det største retreatstedet i dag er Lia gård i Rendalen. Flere retreatsteder har også tilbud til pilegrimer, som Lia gård og Johannesgården i Brøttum. Liturgien for tidebønner, mange av sangene som brukes og opplegget for de norske retreatene er i stor grad basert på Taizé-tradisjonen.


Treffet i Oslo 17 – 19 sept

Treffet for ungdom og unge voksne i Oslo er en del av «pilegrimsferden for tillit på jord» som Taizé-kommuniteten har inspirert til i flere tiår. Å skape møter og bygge opp tillit på tvers av grenser er viktig for brødrene i Taizé. Taizés grunnlegger, bror Roger, skrev bønnen «Hellige Ånd, kom til oss, tenn i oss kjærlighetens ild». Guds kjærlighet strekker seg alltid ut til menneskene, og kan også binde sammen menneskeheten og skaperverket. Brødrene vil leve med bønn og stille nærme seg Gud, men de arbeider også for forsoning i verden, både i Taizé og blant de fattige i Brasil, Bangladesh og Sierra Leone.

Sammen med ungdommer og unge voksne over hele verden inviteres unge i Norge nå til å vise forsoning i praksis. Det er mulig å møtes på tvers av ulikheter, det er mulig å arbeide for tillit og fred.

Bror Alois er invitert av Norges kristne råd på vegne av dets medlemskirker i Norge. Treffet arrangeres i samarbeid med bl.a. KFUK/KFUM, Changemaker, Korsvei, ICY, Norges unge katolikker, Menighetsfakultetet, Det teologiske fakultet, Kirkens bymisjon, Aeropagos, Kristent interkulturelt arbeid og Oslo domkirke.


Taizé i Trondheim
Pilegrimsferden for tillit på jord går også til Trondheim, der bror Alois vil være søndag 19. september på ettermiddagen og kvelden. Det blir kveldsgudstjeneste i Nidarosdomen og mulighet for samtale og å møte bror Alois etter gudstjenesten.


Les mer om arrangementet i Norge her. Praktisk informasjon og påmelding får du hjelp med her.
Se også omtale hos Areopagos 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.