Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. november 2017


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Overnattingsguider
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
Anbefalt litteratur







Web-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv












ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:









Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner





Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring








NB: Pilegrimskontoret i Huitfeldts gate 11 holder stengt torsdag 23 november
Siste Åpent hus:
En portugisisk festaften
med Gry!

       
Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Velkommen til pilegrims-bankett!
30.07.2010 09:30
23 august inviteres alle som setter pris på fest og glede i middelalderstil til Seterkafeen i Tønsberg

Babettes_fest.jpg - 36.96 KB

Pilegrimenes festmåltider under middelalderen skulle - ideelt sett - by på en smak av det himmelske paradis. Man forestilte seg en bankett der mennesker fra alle verdens hjørner skulle komme, sitte tilbords hos Vår Herre. Det dreide seg om et herlig, hellig "fråtseri" velsignet av Gud selv.

Nå inviterer vi deg til et festmåltid inspirert av pilegrimenes kokebok.  Anno 1300. Vi vil – naturligvis - ikke avsløre alle rettene, de er ment å være kulinariske overraskelser. Men vi nevner bl a forretter som: "Pecten Maximus, på fransk: Coquille St. Jacques, på tysk: Jacobsmucheln/Pilgermuscheln; på spansk: Concha de Vieira. Mer sier vi ikke, men retten er også kjent som afrodisium.

Til ganens glede hører likeens "salmo salar", tilberedt slik pilegrimene fikk den da de kom til Nidaros for 700 år siden. Og hva er vel mer stemningsfullt enn helsteking av lam utendørs? Asado er det spanske navnet på tilberedningsmåten. Surdeigsbrød laget med hassel og honning hører med. Og økologiske grønnsaker, naturligvis.

Du får smake pilegrimsvin fra Kypros, forøvrig verdens eldste vinmerke. Vi byr på flere pilegrimsviner og desserter, blant dem er "kongens frukt" den eksotiske "Mangifera Indica" som Buddha knyttes til. Og Tarta de Santiago.

Vi gir deg sjelefull middelaldermusikk i et blomstersmykket lokale. Du får leid tidsriktige kostymer.
En "munnskjenk" fra polet vil fortelle om de eksotiske vinene, mens mesterkokken gir oss en pilegrimslitterær smak av rettene. Du må også regne med overraskelser, gjøglere og lurendreiere som banker på. Kanskje også en hjemvendt korsfarer fra Det hellige land!

Full pris er beskjedne kr. 700 for dette unike arrangementet. Vi regner med stor pågang til dette arrangementet og ber deg betale inn et depositum på kr 400, senest 13 august til: Den glade vandrer, Fossnesvn 1, 3160 Stokke, kontonummer 1254 05 322 71.

Spørsmål kan rettes til Eivind, tlf 22 33 03 11 eller Anne Kari Martinsen annekari@dengladevandrer.no, tlf 92 40 80 35.

Middelalderfesten er knyttet til pilegrimsvandringen som starter fra Oslo 15 august, med Verdens sende som mål. Men det er selvsagt fullt mulig å delta på festen uten å ha vandret fra Oslo.

Vel møtt til denne store middelalderbanketten på Seterkafeen 23 aug fra kl 17 og utover kvelden.










Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues


Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmålet



Pilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.