Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


La drømmen bli virkelighet i sommer!
02.06.2010 21:10
Aldri før har det vært så mange tilbud om organisert pilegrimsvandring som nettopp nå. Pilegrimsvandring er nærmest blitt en ny trend i tiden

Dette er bra! Det langsomme, enkle liv, de gode møtene,  tid med dine egne tanker, møte med det hellige. Pilegrimsvandring er også miljøvennlig, avstressende, helsebringende, og relativt billig!

Pilegrimsvandring kan skje på mange forskjellige måter, og det er ikke noe som er ”riktig”. Det samme gjelder motivasjonen og hvor du ønsker å vandre.

Noen mener at første vandring bør skje på Caminoen, på vei til Santiago de Compostela. Andre vil holde en knapp på veien til Nidaros, eller andre norske pilegrimsmål. Heller ikke her er det en klar fasit.


Vi registrerer at pilegrimsdrømmen er levende og sterk hos mange, men terskelen inn til realiseringens rom er ofte høy.
Hva kan du gjøre med det?


Fellesvandring

Ett tips er å starte med en fellesvandring, og er du usikker på din egen fysiske form kan du velge et opplegg med bagasjetransport.

Du kan f eks velge en av langvandringene til Nidaros, i Valdres eller til Røldal, og selv bestemme hvor mange dager du vil delta. Sjekk tog- eller bussruter og lag ditt eget opplegg med hjelp av de organiserte vandringene.


Nettopp i disse dager er de regionale pilegrimssentrene langs pilegrimsveien mellom Oslo og Nidaros under etablering, og du må gjerne ringe å få mer informasjon fra disse sentrene. De er der for din skyld!

Også i Spania og Frankrike er det mulig å delta i organiserte vandringer. Vi anbefaler en kontakt med vår samarbeidspartner Merlot reisebyrå, eller at du deltar i vandringene som arrangeres av Jakobskontoret i Trondheim.

Det arrangeres også en lang rekke dagsvandringer, og dersom du vil ha en liten forsmak på hva pilegrimslivet går ut på, kan du henge deg på disse.


Mange muligheter
På denne nettsiden presenterer vi en lang rekke tilbud om vandringer i Norge, og noen av de mange som finnes mot Santiago. Et spesielt opplegg er vandringen fra Oslo til Tønsberg i august. Et annet interessant tilbud i år er pilegrimsreisen langs Kystleia fra Stavanger til Nidaros. Vi har også med et tilbud om vandring til det keltiske pilegrimsmålet Lindisfarne.

I tillegg finnes en rekke muligheter for pilegrimsvandring i våre naboland Sverige og Danmark, og det er alltid hyggelig med utenlandske deltakere på slike vandringer. Tilbudet om dagsvandringer er nå så omfattende at vi har valgt å ikke ta det med her.


Festivaler og spel

I tillegg til rene pilegrimsvandringer arrangeres det mange festivaler og spel rundt om i landet hver sommer. Noen av dem, som vi antar har spesiell pilegrimsrelevans, er tatt med her på vår nettside. Enkelte av disse er også kombinert med dagsvandringer. Dette gjelder spesielt de mange olsokfeiringene som arrangeres av menigheter og foreninger.

Du finner oversikt over fellesvandringer og mange pilegrimsarrangementer på vår pilegrimskalender. Her er det også lagt inn lenker til andre nettsider som gir mer informasjon.


Ta kontakt!

Har du spørsmål om pilegrimsvandring generelt eller om hva som måtte passe for deg? Ta gjerne kontakt med Pilegrimskontoret i Oslo, tlf  22 33 03 11, eller bruk e-post: pilegrim@pilegrim.no 

Husk at det ikke finnes noen aldersgrense når det gjelder pilegrimsvandring!

Det finnes heller ingen
dumme spørsmål!

ToBe


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.