Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Takk for at dere er her!
19.01.2010 01:15
En av de besøkende på Reiselivsmessen ga oss denne enkle honnøren. En annen uttrykte sin glede over å møte et tilbud som sto i kontrast til alt det kommersielle. Og mange ønsket å få vite mer om hva det vil si å være pilegrim

Til tider "kokte" det rundt vår vesle stand, mye fordi vår nabo - den spanske paviljongen fristet med flamenco og paella – naturligvis. Men likevel, folk lyste opp når de fikk øye på oss. Vi delte ut langt over tusen "Pilegrimen" og nesten like mange av avisen "Pilegrimsspor" til alle som ville ha informasjon – og det var mange! Bladet vårt faller tydeligvis i smak!

Vi hørte mye om folks drømmer om å dra på pilegrimsferd, både til Santiago og til Nidaros, og vi traff minst hundre som hadde gått Caminoen. Mange hadde konkrete, praktiske spørsmål rundt det å gå som pilegrim. Reiselystne venner dukket opp hele tiden, og vi fikk nye bekjentskaper, og nye medlemmer.

Filmgutta fra Massimo, Torkil Færø og Sigurd Mikal Karoliussen deltok sammen med oss. Deres etter hvert velkjente Camino-film ble vist fortløpende på en liten skjerm. De var fornøyd med salget av sin DVD og fikk forøvrig gjort nyttige avtaler med utstyrsleverandører på Fotomessen i nabohallen.

Torkil og Sigurd har fått NRK med på sitt filmprosjekt om veien til Nidaros, og fått god økonomisk støtte. Nå ser det ut til at det meste snart er klart for en ny film, denne gang om veien til Nidaros.

Alle vi som deltok ble rikt belønnet på messa. Beate, kona til vår styreleder Trond Muri gikk hen og vant en flyreise for to til Beograd. Dag Eirik sto ofte i kø for å sikre seg Jakobskake fra den spanske standen, rett over gaten. Han hadde også med seg sin egen bok, og en bildepresentasjon fra Caminoen. Rose stilte på "catwalk" lekkert og fashionabelt dresset opp som "peregrina" - hun fikk lange blikk av mannfolkene. Men de kvinnelige pilegrimene var som vanlig i flertall, og satte tydeligvis pris på å høre historier fra våre erfarne vandrere. Trond og Rune var også lett synlige i vrimmelen med sine middelalderdrakter, og Maria klarer alltid å få folk i tale. Det virket som om hele teamet vårt på i alt ni pilegrimer også satte stor pris på å møte alt folket.

Vi klarte så vidt å samle de fleste av teamet til et gruppebilde. Fra v: Dag Eirk Løvås, Trond Muri, Sigurd Mikal Karoliussen, Torkil Færø, Rose Zavodny og Eivind Luthen.

Det var morsomt å registrere hvordan vi traff en ”nerve” hos folk. Vi fikk lange og gode samtaler med mange besøkende, mens familie og venner utålmodig prøvde å dra dem videre. Mange hadde tydeligvis en viss kjennskap til pilegrimsvandring og de store pilegrimsmålene. Det ble dessuten god anledning til å fortelle om pilegrimsvandring i vårt eget land.

Jeg gjorde mange avtaler med potensielle annonsører, og vi knyttet gode kontakter som vi kan spille på videre. Tormod kjøpte nytt kamera, og når han omsider får lært seg hvordan det skal betjenes er det håp om bedre bilder, både på nettsiden og i Pilegrimen.

Det var mange fine paviljonger på messa, trønderne skilte seg fordelaktig ut. Her var topp stemning, musikk, og fristende smaksprøver. At trønderne står sammen, og ikke hver for seg er prisverdig. Men pilegrimsveiene hadde de glemt! Det gjaldt også de fleste andre reiselivslagene, med unntak av Hadeland og "Visit Moss". Deres katalog hadde for øvrig en flott presentasjon på mange språk - stor ære til dem!

Lillestrøm var absolutt en messe verdt! Det er ganske klart at denne satsingen var verdt innsatsen, både i rene penger og arbeid. Vi håper at det er mulig å komme tilbake med en liknende pilegrimspresentasjon neste år. 

Eivind L


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.