Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
14. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimen nr 4 er klar for utsendelse
09.12.2009 13:20
Julenummeret av Pilegrimen er et 64 siders festskrift, med inngangen til Det hellige år i Santiago som hovedtema. Men som vanlig inneholder bladet også mye annet godt for pilegrimer av alle slag

I kveld samles en ivrig dugnadsgjeng i Hallvardshallen i Lier. En stor ladning med ferske blader har ligget klar et par dager, nå er det tid for adressering, merking, stempling, pakking og utsendelse. Jobben går unna med høy stemning og godt humør.

Dugnadsgjengen vet at de gjør en viktig jobb, at mottakerne vil sette stor pris på det de får i postkassen, at bladet skaper glede og ettertanke, drømmer og motivasjon.

I 2010 er det Hellig år i Santiago de Compostela, og dette går ikke upåaktet hen i vårt blad. Forsiden viser litt av feststemningen, inne i bladet kan vi lese mye mer. Mye stoff er knyttet til Caminoen, med mange vinklinger. Redaktør Luthen minner oss om at veien (riktignok bilveien) til Santiago fikk navnet Europavei nr 1 da man bygget ut veinettet i Europa etter krigen. Ellers byr bladet på et møte med de to skaperne av NRK-filmen om Caminoen, mye informasjon om de andre pilegrimsveiene til Santiago, dvs alternativene til Camino Frances.

Dette nummeret byr også på eksklusive skisser fra Caminoen, mange personlige historier med mye informasjon fra vandringer i Spania, et utdrag fra Paulo Coehlos berømte bok ”Pilegrimsreisen”, en fortelling om en statsråd og en biskop som tok en studietur langs Caminoen sammen med et stort følge, og bladet har flere artikler med gode råd for pilegrimer. 

Vi kan også glede oss over mye pilegrimsstoff som ikke er knyttet til Caminoen: En artikkel på spansk om den første spanske kvinne som gikk til Nidaros i nyere tid, en rapport fra årets fangevandringer til Nidaros, flere bokanmeldelser, og naturligvis har redaktørens Italia-tur i høst materialisert seg i interessante artikler.

Var det alt? Nei! Jeg må fremheve en rapport som jeg selv har håpet på, og ventet på: Arne R Pettersens beretning om sin pilegrimsferd på sykkel fra Kirkenes til Jerusalem. 8125 km viste telleren før sykkelen plutselig forsvant da pilegrimen var nær målet. I en lang og meget personlig historie tar han oss med på en pilegrimsferd i rett forstand, både på det indre og ytre plan.

Redaktøren har denne gangen fått inn bra med annonser, noe som bidrar vesentlig til å sikre den økonomiske siden. Dette nummeret er også trykket opp i et større opplag enn vanlig, noe som gir muligheter for en videre distribusjon

Alt tyder på at leserne kan få mange gode timer sammen med et innholdsrikt blad av høy kvalitet denne julehelgen!     

ToBe
 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.