Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

The Eagle
has
landed

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Veien videre for Pilegrims-Norge
26.10.2009 19:37
Etter fremlegging av regjeringens pilegrimssatsing ønsker representanter for noen av pilegrimsmålene å diskutere veien videre. Til helgen møtes de til seminar i Trondheim

I forslag til statsbudsjett ønsker regjeringen å etablere pilegrimskontor i Dovre, Gran, Hamar, Sør-Fron og Oslo. Det betyr at mange pilegrimssteder i vårt land i denne omgang ikke tilgodeses med bevilgninger.

Til helgen samles representanter fra noen av disse stedene, nemlig Selje, Røldal, Valdres, Rendalen, Tydal sammen med Pilegrimsfellesskapet St Olav og Pilotprosjekt Pilegrimsleden i Nidaros pilegrimsgård. Pilegrimsmålet Selja
Biskopen i Nidaros, Tor Singsaas, vil åpne seminaret, og det legges opp til gruppearbeid og idedugnad rundt pilegrimsvirksomhetens fremtid i vårt land. Håpet er å få etablert et pilegrimsnettverk som kan jobbe videre med det nasjonale aspektet rundt pilegrimsvandring.
Det legges ned et enormt arbeid for pilegrimer på mange nivåer og i mange miljøer i vårt land, og mesteparten av dette skjer på frivillig basis. Derfor er dette et meget bra initiativ til et viktig seminar, og det er av stor betydning at arbeidet med en felles forståelse av pilegrimsvirksomhetens fremtid i Norge videreføres på en skikkelig måte.Pilegrimsmålet Røldal
Pilegrimsmålet St Thomas-kirken på FilefjellDette gjelder ikke minst med tanke på å gi signaler til våre myndigheter om hva som faktisk skjer rundt om i landet, og hva de lokale miljøene har av ønsker og forventninger. I løpet av 2010 vil det fattes viktige avgjørelser om statens videre engasjement i pilegrimsvirksomheten, og det er all grunn til å berede grunnen skikkelig.

Det som ikke er like bra er at arrangørene lukker døren for pilegrimenes egen landsdekkende organisasjon, Pilegrimsfellesskapet St Jakob til dette seminaret. Når hensikten nettopp er å dra sammen og bygge et felles nettverk for det videre arbeidet, er det spesielt vanskelig å forstå at vi skal jobbe med ”veien videre” på hver vår tue. Pilegrimsvirksomheten i Norge er vel ikke så omfattende at vi ikke burde kunne møtes og diskutere dette sammen?

Arrangørene har dessuten gitt beskjed om at det ikke skal gis ut noen offentlig informasjon om det som kommer frem på dette seminaret. Dette er også en ganske ufattelig avgjørelse, og vi håper at i det minste noen av deltakerne sender sine innlegg til vår nettside, slik at viktig informasjon kan gjøres kjent for pilegrimer og andre interesserte som ikke får være tilstede i Trondheim.

ToBe

Programmet for seminaret kan for øvrig leses her


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues


Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.