Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
17. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Justeringer på nettsiden
28.04.2009 22:59
Husker du å sjekke informasjon, nyheter og pilegrimenes egne historier i ”Jakobs brønn”? I tiden fremover vil det også komme flere justeringer av nettsiden

Vi vil fokusere sterkere på utplukkede nyheter og viktig informasjon her på forsiden. Men i likhet med andre medier legges det også ut aktuelt stoff under andre rubrikker. Jakobs brønn er ment å være en diverse-spalte som inneholder meninger, opplevelser, rapporter, påminnelser, informasjon hentet fra aviser og blader, samt informasjon fra nettredaktør og ledelse i Pilegrimsfellesskapet St Jakob. Målet er å ha lav terskel og stor takhøyde i ”brønnen”.

En av grunnene til denne omorganiseringen er altså å legge til rette for meningsutveksling og bidrag fra våre lesere. En annen grunn er å forenkle arbeidet med nettsiden. Dessuten skjer det nå så mye i pilegrimenes verden at nyhetssiden lett blir overbelastet. Nettredaktøren ønsker å begrense oppslagene på nyhetssiden til 2-4 pr uke, og at det som legges ut der skal være ferske og reelle nyheter.

Det skjer også andre justeringer av nettsiden. Først og fremst arbeider vi med å få de faste rubrikkene under Hovedmeny oppdatert. Pilegrimskalenderen og Norske pilegrimsressurser er nå stort sett ajourført (gi beskjed hvis du savner noe eller finner feil!). Det er lagt ned mye jobb i Overnattingsguiden, og det er håp om at denne er ajourført i god tid før sesongens vandringer starter. Det gjenstår mye arbeid før de andre rubrikkene er så gode som vi ønsker, men det kommer etter hvert.

Vår nettside har ingen søkefunksjon slik vi finner i større nettaviser, og som gjør tidligere artikler lett tilgjengelig. Vårt arkiv består i dag av ca 700 nyheter og 400 artikler og oppslag av ulike slag. I tillegg er det bygd opp et omfattende bildearkiv. Mye av det arkiverte materialet er sannsynligvis av stor interesse for mange, og det er derfor en spesiell utfordring å få laget et system som i hvert fall gjør deler av dette materialet lettere tilgjengelig.

Parallelt med dette ønsker vi å opprette en ny rubrikk som trolig får navnet Pilegrimens vesen. Her vil vi legge en del ”tyngre” stoff, mer av det slag som avisene kaller ”kronikker”.

Oppfordringen til deg som leser er at du husker å svinge innom ”Jakobs brønn”. Og så er du velkommen til å sende inn dine bidrag!

Hilsen nettredaktøren
Tormod Berger


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.