Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Flott pilegrimsfest i Tønsberg
27.03.2009 16:25
Mange møtte opp på pilegrimskvelden i Mariakapellet i Tønsberg i går kveld, Tønsbergs blad inkludert. Ut fra den "mørke middelalder" dukket også en dame kledd i 1300-talls kostyme.

Formann Rolf Eckbo ønsket  de rundt 45 fremmøtte velkommen. Maja Lillian Marcussen og Terese Ranek fremførte vakre middelalderballader hentet fra Spania. Dennis Brostrøm holdt et glitrende foredrag om sine vandringer fra Le Puy til Santiago, presentert med liflig musikk og innlagte tekster. Bildene til Dennis fortalte om skarpt fotoblikk og mye humor. Her var også glimt av amorøse øyeblikk.

Bildene av Dennis’ spesielle bokbål og skittentøyvask i bidéen var et høydepunkt. Det var Arne Aakermanns bok som ble rituelt brent på den spanske pilegrimsveien etter at Dennis hadde fått klar beskjed fra en medvandrer om at man ikke kunne gå rundt med nesa i en bok. En pilegrim måtte være åpen for sine egne opplevelser, og det budskapet tok altså Dennis til seg på denne måten. Nå fikk han til gjengjeld en ny bok, som han skrøt veldig av.

Dag Eirik Løvås fortalte om årets sykkeltur fra Tønsberg til Roma. Han inviterte flere til å bli med etappevis på den 3500 km lange pedalferden. Dag Eirik har laget nye flotte pilegrimspass for foreningen, Dennis Brostrøm og kjæresten fikk hvert sitt, spesiallaget for sommerens planlagte vandring fra Fredrikstad til Nidaros. Dennis er klar over at de fleste herbergene i Norge ennå ikke har stempel, han har derfor laget sitt eget, full av fin symbolikk.

Tre damer, Unni Ottosen, Sissel Karlsen og Lise Grinvoll, som skulle reise ned til caminoen (spanske pilegrimsveien) påfølgende dag, fikk også hvert sitt spesiallagede pass.
 
Flere pilegrimsveteraner var til stede på møtet, bl. a. Arne Aakermann som serverte varm suppe fra Oseberggryta på utsiden av kapellet. Styreformann Trond Muri fortalte om sin pågående ferd mot Betlehem, som kjent går han Jostein Gaarders bok "Julemysteriet".
Arrangementet ble meget vellykket, 75 prosent av de fremmøtte kjente caminoen, og mange planla nye Spania-turer. Det var også flere som vil gå i Valdres, til Trondheim og til Røldal i sommer, og mange har gått pilegrimsveien fra Tønsberg mot Oslo.

Kvelden innbød ellers til hyggelige samtaler, erfaringsutvekslinger - mye smil og latter. Hyggelig var det også at en liten flokk tegnet seg for medlemskap i vår forening, som seiler i medvind. Lokalforeningen i Vestfold er nå den største, med over 100 medlemmer.

Neste store pilegrimstreff på disse kanter blir middelalderfestivalen 5-7 juni i Tønsberg.

Eivind L


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.