Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
15. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Vårlig hilsen fra Berit pilegrimsprest
10.03.2009 23:26
Berit og Berit og Siv flytter snart inn i Nidaros pilegrimsgård. Det betyr at saker og ting kommer til å skje!

Kjære pilegrimsvenner!
Våren står på spring – jeg er sikker på det! Fuglene forkynder det med fryd om morgenen når jeg går ad Gamle Bybro over Nidelven, forbi Nidarosdomen og til Pilegrimskontoret. Nytt liv ligger for skudd med forjettelsen om vår og sommer med grøde og vekst. De gode Trøndere forteller meg med erfaringens vekt at vel går det mot vår men her kan man altså vente snø til langt inn i mars og april. Som kollega Knut siger: ”Hvis man kan gå isen på Kvistingen på langs på ski ved St. Hans da blir det sen vår!”.

Men jeg gleder meg nu likevel – allerede nu! Det er som om lyset og de lengre dager spiller på strenge i kropp og sjel som er stemt for vår og klar til å venne et blad i tidens bok. Jeg stemmer i med sang og takk til den utrolige skapermakt som har maket det sådan at han gjør allting nytt. Og som har skapt mennesket sådan at våren allerede er lagret i kropp og sinn. Vi vet allerede hva vi venter på – kroppen har gjømt og kjenner igjen våren likesom hjertet i denne fastetid har gjømt påskens budskap om oppstandelse og nytt liv. I fasten bliver vi oppmerksomme på at vi har fjernet oss fra Gud – et menneskeliv kan lenges etter Gud som kroppen lenges etter solen. Og skjønt det ennå er ventetid så kan man venne seg i forventningens glede og vishet mot det, som ennå ikke er, men som kommer - snart. Det er forjettelse. Og det gir glede og kraft – også selv om man stadig kan gå isen på Kvistingen på langs!

Gode hilsener
Berit pilegrimsprest

Sommerens langvandringer
I år arrangerer vi tre langvandringer: Oslo-Trondheim (19/6 – 28/7); Nordvegen (Grong til Trondheim via Stiklestad) og Romboleden (18/7 – 27/7, Sylsjøen til Trondheim). Påmelding skjer til Pilegrimsprestens kontor via mail til siv.smedseng@kirken.trondheim.no . For vandringsplaner og informasjon se www.pilegrim.info

Nidaros pilegrimsgård
I løpet av denne måned flytter daglig leder Berit Lånke, projektmedarbeider Siv Smedseng og pilegrimsprest Berit inn på Nidaros pilegrimsgård. Vi gleder oss til å få liv og fellesskap i Pilegrimsgården og ser ikke minst frem til sommeren hvor pilegrimer og andre vandrende og gjester ventes i Pilegrimsgården i stort tall. Vi får allerede mange henvendelser om overnatting, aktiviteter og annen bruk av Pilegrimsgården – til og med tilbud om hjelp til å stelle inne og ute. Det tegner veldig bra!
Igjen i år vil vi få bruk for pilegrimsverter gjennom sommeren, og håper på dere som vil være med igjen eller stiller for første gang. Dere vil høre nærmere om dette senere. 
Nidaros pilegrimsgård finner du i Kjøpmannsgata 1 – og du treffer oss på telefon 73 52 50 00.

Pilegrimskveld med besøk av bror Stephen fra Taizé tirsdag 24. mars
Tirsdag d. 24. mars får vi besøk av bror Stephen fra Taizé – et økumenisk kommunitet i Frankrike som tiltrekker mange, særlig unge fra hele Europa og verden. Kvelden begynner med en Taizé-gudstjeneste kl. 18.00 i Kapitelhuset (i Nidarosdomen) hvor bror Stephen og studentkoret AKS medvirker. Kl. 19.30 samles vi i Pilegrimsgården til møte og samtale med bror Stephen om spørsmålet ”Hva betyr våre levende helligsteder for oss i dag?”.
Alle er hjertelig velkommen denne kvelden!

Meditativ bibellesning – fire ettermiddager på Nidaros pilegrimsgård.
Mange har uttrykt ønske om å ha plass for samtale og dialog om tro og liv, og sådanne rom vil vi gjerne åpne omkring Pilegrimsgården. Derfor vil vi i løpet av våren samles til ”meditativ bibellesning”. Denne måten å lese Bibelen på kalles også Lectio Devina og går ganske enkelt ut på at man høyt og langsomt og med ettertanke flere ganger leser en bibeltekst og ”grunner over den” i fellesskap. Det er ofte en fantastisk opplevelse av å dele en skatt av mangfoldige vinkler og perspektiver på tekster og ord, man trodde man kjente.
Disse ettermiddager er åpne for alle, og vi treffes i Pilegrimsgården kl. 14 – 16 tirsdag 31. mars, tirsdag 14. mars, tirsdag 5.mai og tirsdag 19. mai.

Pilegrimstreffpunkt
Vi ønsker å lage et møtested for pilegrimsvennene - og starter opp tirsdag 31. mars kl. 11 – 14 i Nidaros pilegrimsgård. Deretter vil der være åpent hver tirsdag (11.00-14.00) framover til "sesongen" begynner. Vi koker kaffe og te - og steker vafler! Og, vi satser på en avslappet og koselig atmosfære, med tid til å prate ilag, kanskje lese litt pilegrimslitteratur og med mulighet for å benytte vårt "stille rom". Vi håper dere har lyst til å komme - og til å være med og forme miljøet i Pilegrimsgården!

Gode hilsener fra pilegrimspresten og pilegrimskontoret i Nidaros
Berit pilegrimsprest
Siv S.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.