Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimshelger på Johannesgården
07.03.2009 23:43
Johannesgården retreatsenter i Brøttum åpner denne sommeren dørene for pilegrimer. Samtidig lanseres en alternativ pilegrimsvei i området. I tillegg arrangeres det fire pilegrimshelger med bra program.

Johannesgården har i 10 år vært retreatgård. Retreat betyr å «trekke seg tilbake», søke stillhet for refleksjon, oppbyggelse og hvile. Ideen er nær beslektet med en pilegrimsvandring. Den gir tid med Gud og seg selv, tid til å lytte, tid til å være.

Johannesgården ligger fint til i solhellinga, med mange gode “hvilerom”, både ute og inne. Stabburet på tunet er ombygd til kapell som er disponibelt for “stille stunder”.Likeså en liten bønnehytte oppe på bakken bak gården.

Stedet ligger  3-4 km fra Brøttum kirke, 11 km sør for Lillehammer og 19 km nord for Moelv.

Til sommeren åpner vi dørene og ønsker pilegrimsvandrere velkommen. Vi vil holde åpent fra 15.juni til 20.august. For pilegrimer som vil ha det billig har vi noen flersengsrom med tilsammen 10 sengeplasser. I tillegg har vi 6 enkeltrom med sengetøy for folk som ønsker litt mer komfort. Du kan få middag og frokost med nistepakke om det er ønskelig.

Pilegrimshelger
I 2009, i helgene 1.-3.mai, 5.-7.juni, 26.-28. juni og 7.-9.aug. vil vi tilby pilegrimshelg. Det innebærer to overnattinger på Johannesgården med full pensjon og vandring mellom Moelv og Lillehammer. Vi gir da mulighet for å forberede egen pilegrimsvandring enten det er i Spania eller Norge. Det betyr tips og råd når det gjelder utstyr, klær, opp-pakning, mat underveis, bønn og åndelig liv.

Vi møtes på Johannesgården fredag kveld. Det blir litt info, bilder og deling av erfaringer med å gå pilegrimsveien i Spania. Du får oppredd seng og håndklær, enerom eller dobbeltrom - samme pris. Vi vil på disse helgene også ha tause måltider med musikk, slik at alle som ønsker å trekke seg tilbake for å være i fred, skal ha mulighet til det.

Lørdag morgen etter frokost med nistepakke blir alle kjørt til Moelv hvor turen starter. Alle får kart, og veien vil være godt merket, slik at den som ønsker det kan gå alene i eget tempo.

 Strekningen fram til Johannesgården er ca 2 mil. Når du så kommer fram, har du ditt eget rom, kan ta en dusj og slappe av før middagen.

Kanskje dele tanker og erfaringer med en medvandrer, være for deg selv på rommet, eller i hagen, eller benytte deg av kapellet som er tilgjengelig for en stille stund. Forøvrig er det ikke noe program denne kvelden bortsett fra aftenbønn som en kan delta på hvis en vil.

Søndag morgen - etter en god natts søvn, frokost, nistepakke og en morgensamling i kapellet, går så turen videre til Lillehammer, og avreise med tog/buss den tid den enkelte ønsker. Vil du slippe å bære bagasjen din, kan du få den kjørt til Lillehammer. Har du kommet med bil,
får du skyss tilbake til Johannesgården.

Pris for alt inkludert: kr 1600.

Velkommen til en spennende helg!

Den alternative pilegrimsveien fra Moelv til Brøttum, med tilknytning videre til Lillehammer, blir altså tatt i bruk under disse pilegrimshelgene. Vi regner med å presentere denne interessante pilegrimsveien i neste nummer av Pilegrimen. 

Du kan lese mer om Johannesgården på www.johannesgarden.no , kontakte oss på e.post; post@johannesgarden.no eller ringe på tlf.62 36 01 15/ 93 03 50 18

Les om den første pilegrimshelgenen med "jomfruvandringen" her


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.