Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Bastøyvandringen i gang
13.08.2008 00:08
Seks Bastøy-innsatte startet i dag den lange marsjen fra Oslo til Nidaros. Mange var med for å ønske dem vel av gårde, blant annet to tidligere Bastøyvandrere. Et ekstra pluss var det også at justisminister Knut Storberget møtte opp, og at han deltok på første del av vandringen.

Justisminister Storberget tok seg god tid til å samtale med fangene før start og under vandringen. Han viste stor interesse for dette prosjektet, og understreket i sin hilsen at dette er et meget viktig prosjekt. Det er tredje året Justisdepartementet bevilger penger til denne vandringen. (Bak Storberget ser vi prosjektleder Rolf, betjent Josef og fengselsprest Hans Olav)

En stor flokk hadde møtt frem ved start i Middelalderparken i Gamlebyen, blant annet to tidligere Bastøyvandrere, Rune (2006) og Magne (2007), prosjektlederen Rolf Eckbo, hans kone Mette, fengselsdirektøren og Bastøypresten Hans Olav Gilje. Dagbladet stilte med journalist og fotograf. De vil følge pilegrimene enkelte dager og lage en større reportasje om vandringen.

I Clemenskirkens ruiner holdt vandringsleder Eivind Luthen det første av en lang rekke historiske foredrag som vandrerne får med seg under denne vandringen. Fengselspresten sendte pilegrimene ut med en gammel keltisk velsignelse for vandringen. I bispegården, etter noen hundre meter, ble det mer historie. Her fikk også pilegrimene med seg vakre latinske hymner fremført av Lise Tostrup Setek og justisministeren delte ut et spesielt pilegrimspass med en personlig hilsen til hver enkelt. Her kan pilegrimene også skrive inn sine egne tanker og erfaringer for hver dag.

I samlet tropp gikk så hele følget til første stopp, Fyrstikktorget på Helsfyr, og deretter til Østre Aker kirke, hvor Eivind igjen fant et påskudd til å holde en historisk orientering, denne gangen knyttet til noen av gravsteinene. Ved Hells Angels var det selvsagt helt naturlig å ta en del bilder, og ved Tittutgrenda sa ministeren og en del av de andre kortvandrerne takk for seg.

Turen gikk videre forbi Stovner og over Gjelleråsen. I den gamle militærleiren Lahaugmoen stilte presten opp med ferdiggrillet kylling, og etter maten takket resten av følget for seg. Den harde kjerne, som består av de seks fangene og deres betjent Josef sammen med Eivind, fortsatte frem til dagens mål, Olavsgård. Her opplever de i natt en meget utypisk pilegrimsovernatting i hotellsenger med hvite laken.

I kveld rapporterer vandrerne at alle føtter er gode, formen er upåklagelig og stemningen er god.


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.