Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Fin kveld med årsmøte og valg av ny leder
08.04.2008 14:07
50 mennesker var samlet til medlemsmøte og årsmøte i Pilegrimsfellesskapet St Jakob sist søndag. Vi fikk servert et fint og variert program, og kunne ønske Trond Muri velkommen som ny styreleder i fellesskapet.

Stemningen var meget god i Kampen menighetshus. De to første timene var avsatt til ost og rødvin, foredrag og musikalsk underholdning. Sverre Jensen sang og spilte på ulike instrumenter som hadde sine opprinnelse i middelalderen: lutt, psalter, dreielire og vår norske langeleik. Trond Muri fortalte om sin pilegrimsvandring mot Betlehem som foregår i årvisse etapper. Han følger Jostein Gaarders bok Julemysteriet så å si meter for meter og er nå kommet til Hamburg.

Her demonstrerer Sverre Jensen det meget gamle instrumentet psalter, som har 36 strenger. Han synger selv en gammel pastorell

Til sommeren går han sin fjerde etappe, og årets mål blir Køln. Henrik Wigestrand sang vakkert om de gule piler og andre selvkomponerte pilegrimssanger. Energibunten Terje Nærland snakket om sine mange sykkelturer for fred verden rundt. Nå planlegger han en sykkeltur fra Trondheim til Oslo i mai, og vil også ha folk med seg på en videre tur til Roma i august. Jørg Kunzendorf  fra Pilegrimsfellesskapet St. Olav i Trøndelag hilste til forsamlingen, og kunne fortelle at han var på vei til Spania for å gå pilegrimsveien. Ellers var Rolf Eckbo og Anne Fure, lederne av vår foreninger i Vestfold og Telemark, til stede. Det vil si at alle de fire pilegrimsforeningene var representert. Det ble loddet ut fine  bøker, og loddsalget gjorde at årsmøtet gikk med et lite overskudd.

Årsmøtet ble avholdt raskt og meget effektivt. Eivind Strømman gjennomgikk årsrapporten og takket for seg,  han overlater nå formannsvervet til Trond Muri. Alle styremedlemmene som var på valg ble gjenvalgt. Vår kasserer Rolf Eckbo orienterte om økonomien, og regnskapet ble godkjent. Forslaget om å bruke en regnskapskyndig person istedenfor revisor ble godkjent av forsamlingen. Eivind Luthen orienterte litt om årets planer, bl. a. om en  medlemstur til Selja på ettersommeren. Han opplyste også at det deles ut ca 1000 pilegrimspass hvert år til nordmenn som skal til Santiago. Det jobbes med å opprette flere lokalforeninger under vår hovedforening. Eivind regner med at han ganske snart får hjelp på kontoret, slik at det kan holdes mer åpent.

Trond Muri - vår nye styreformann

Trond Muri er 54 år ung, bor i Svelvik og er lærer for barn på 4. trinn på Ebbestad skole. Han er aktiv pilegrimsvandrer, og er kjent for mange av Pilegrimsfellesskapets medlemmer som ”Betlehems-vandreren”. Han har etablert en egen pilegrimsgruppe i Drammen som bl a har påtatt seg dugnad med ekspedering av vårt blad Pilegrimen. Trond har hittil sittet i styret i to år. Han har ennå ikke gått som pilegrim i Spania, men det går det sikkert an å gjøre noe med etter hvert.

Etter valget ba vi han om å komme med noen tanker om vårt pilegrimsfellesskap. Han svarte at han ønsker en mer aktiv forening hvor medlemmene trekkes mer inn i konkrete oppgaver. Han legger opp til flere styremøter i løpet av året, og vil ha et styre som vet hva det vil og klarer å formidle det. Det er også viktig å se fremover, og han ønsker å få lagt en noe mer langsiktig strategi for arbeidet.

Vi ønsker Trond Muri lykke til, og håper at han får realisert sine tanker.

EL/ToBe

Vi tar også med noen av Trond Muris bilder fra Betlehems-vandringen:

Trond Muri følger lojalt Jostein Gaarders fortelling  i "Julemysteriet" og startet i Steen og Strøm i Oslo i 2005. Han var riktignok nødt til å bære lekelammet selv.

Trond på vei gjennom Syd-Sverige i 2006. Han hadde mange dager med regn 

En pilegrim lever alltid i nær kontakt med naturen. Det gjelder selvsagt også Trond Muri

Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.