Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimen Rune og hans ferd mot Nidaros
17.07.2007 23:33
I første kapittel fortalte vi om Rune og Prinsen og de sju konfirmantene som vandret til Hamar. I andre kapittel hører vi hva som skjedde videre.

Utgangspunktet var slett ikke det beste. Det trofaste hedersdyret Prinsen hadde haltet sammen med Rune og gjengen hans frem til Hamar. Den siste dagen hadde han (altså Prinsen) fått bandasje på den ene bakfoten av doktor Dyregod på Stange, men det ble likevel bare verre. Rune overnattet i Hamar på vandrerhjemmet Vikingskipet og fortsatte neste dag nordover gjennom Brumunddal og Moelv. Han tok sikte på en overnatting på Samuelstuen, men der var det ikke rom i herberget for en pilegrim med lama. Resultatet ble en natt ute i regnet for en sliten vandrer og hans syke dyr. Dagen etter fikk han hjelp av snille gjester på campingplassen, slik at han fikk organisert hjemtransport for seg selv og Prinsen. Prinsen skulle endelig få hvile ut, men Rune hadde slett ikke gitt seg!

Helge Rorgemoen, eieren av Prinsen, tilbød seg å bytte han ut med en annen lama, Oskar. Og Rune dro igjen av sted med sin nye følgesvenn. Siden det nå var gått noen dager, og Rune har en dagsplan å følge, hoppet han over hele Gudbrandsdalen. Dermed slapp han også utfordringene med alle sauegjerdene som skulle forseres. Han tok inn på den gamle gården og pilegrimsherberget Budsjord ved foten av Dovrefjell, og startet med friskt mot med sin nye venn. Nå viste det seg at Oskar slett ikke var like medgjørlig og vandringsvillig som Prinsen. Rune fikk en sterk mistanke om at det kanskje var et esel og ikke en lama han nå hadde fått som følgesvenn. Rett som det var nektet dyret å gå, så det ble mange pauser underveis. Og sjelden har vel en pilegrim brukt sju dager på turen over fjellet og frem til Oppdal. Rune forteller riktignok at han hadde noen fine og behagelige dager der inne på fjellet, og noen hyggelige overnattinger.

Men til slutt fikk Oskar nok, og nektet å være med videre. Rune måtte organisere en ny hjemtransport, og fikk i hvert fall en fordel av at hestehengeren var parkert på Budsjord. Nå var det ”bare” å få tak i bilen og en venn som kunne ta den lange turen. Rune ble selv med sydover og fikk plassert Oskar hos sine artsfrender i Vinje. Selv fikk han noen dagers hvil hjemme i Mjøndalen. Torsdag går ferden igjen nordover og vandringen fortsetter fra Oppdal – denne gangen uten lama.

Hvordan går det videre med Rune? Rekker han frem i tide til å bekranse Jakobsstatuen på  Vestveggen 25. juli? Er det flere farer og problemer som venter den nå enslige vandrer?  I tredje og siste kapittel gir vi forhåpentligvis svar på alt dette. Følg med!


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.